Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Mutasyonlu varyant nedir? Güney Afrika ve Brezilya varyantı öldürücü mü?

Koronavirüs mutasyonun ortaya çıkmasıyla sıkça duyduğumuz 'varyant' kelimesi ne anlama geliyor? Mutasyonlu varyant nedir? Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada ülkemizde Güney Afrika varyantı ve Brezilya varyantı ile karşılaşıldığını açıkladı. Peki mutasyonlu varyant nedir anlamı nedir? Güney Afrika ve Brezilya varyantı öldürücü mü? Bilim insanları tarafından yapılan açıklamada İngiltere'de ortaya çıkan mutasyonlu virüsün daha hızlı yayıldığı ve öldürücülüğün daha yüksek olduğu belirtilmişti. Peki Güney Afrika mutasyonlu koronavirüs öldürücü mü? Brezilya mutasyonlu korona öldürücü mü?

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-04 19:59:28

Mutasyonlu varyant nedir? Güney Afrika ve Brezilya varyantı öldürücü mü?

Varyant kelimesini son zamanlarda oldukça sık duyar olduk. Koronavirüste mutasyonun ortaya hayatımıza giren varyan kelimesi ne anlama geliyor? Varyant nedir? Kısacası varyant mutasyonla gelişen yeni virüse denir.

Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada  ülkemizde Güney Afrika varyantı ve Brezilya varyantı ile karşılaşıldığını açıkladı. Peki mutasyonlu varyant nedir anlamı nedir? Güney Afrika ve Brezilya varyantı öldürücü mü? Bilim insanları tarafından yapılan açıklamada İngiltere'de ortaya çıkan mutasyonlu virüsün daha hızlı yayıldığı ve öldürücülüğün daha yüksek olduğu belirtilmişti. Peki Güney Afrika mutasyonlu koronavirüs öldürücü mü? Brezilya mutasyonlu korona öldürücü mü?

Mutasyonlu varyant nedir?

Mutasyonlu varyant kısaca koronavirüste mutasyonla gelişen yeni bir tür virüse denir. 

TDK'ye göre varyant anlamı

Varyant kelimesinin 3 anlamı vardır. 

1. Anlam: Bir yol şebekesi üzerinde, belli bir noktadan ayrılarak başka bir noktadan aynı yolla birleşen ikinci derecedeki yol, yan yol
1. Anlam: Masal, efsane, bilmece, oyun, gelenek vb. bir metnin, bir eserin, bir olayın aslından az çok ayrılan değişik biçimli olanı, değişke
1. Anlam: Bir dil içindeki her türlü çeşitlenme

Güney Afrika ve Brezilya varyantı öldürücü mü?

Bakan Koca, şunları kaydetti: “Belli mutasyonlarda bulaşıcılığının daha yüksek olduğu yönünde bulgular var. Böyle durumlarda tedbirlerde gevşeme, riskin daha fazla artmasına yol açabilecektir. Ülkemizde mevcut İngiltere mutasyonları dışında iki vatandaşımızda Güney Afrika varyantı, bir vatandaşımızda da Brezilya varyantı ile karşılaşıldı. Bu vatandaşlarımız tedbir kapsamında hastanede izole edilmektedir. Temaslıları da benzer şekilde izole edilmiş durumdadır.”

Haber Ara