Dolar

32,4512

Euro

34,7970

Altın

2.440,26

Bist

9.915,62

Musul Valisi'nden operasyon açıklamaları

Musul Valisi Nevfel Hammadi es-Sultan, IŞİD elinde tuttuğu kent merkezinin batısına yönelik yapılacak olan operasyonun 'sert' geçeceğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-26 13:45:44

Musul Valisi'nden operasyon açıklamaları

IŞİD'in kontrolünde bulunan Musul'un batı yakasında nüfus yoğunluğunun olduğunu aktaran Sultan, AA'ya yaptığı açıklamada, "Doğuda gerçekleşen operasyonlardan dolayı çok sayıda sivil batıya kaçmıştı" dedi.

Musul kent merkezinin 183 semtten oluştuğu bilgisini paylaşan Sultan, bu semtlerin büyük kısmının kentin doğusunda yer aldığını ve kurtarıldığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin IŞİD'e karşı ileri seviyede savaşma tecrübesi edindiğini ileri süren Sultan, Kentin batısına yönelik askeri ilerlemenin doğuya göre daha hızlı ve olumlu sonuç alınacağını ifade etti.

DARACIK SOKAKLAR

Musul'un batısındaki savaşın sert geçeceğine işaret eden Vali Sultan, şunları kaydetti:

"Her savaşta olduğu gibi burada da kayıplar yaşanacak. Savaşın galibi ve mağlubu söz konusu olacak. Musul'un batısındaki mahallelerde genişliği 2 metreyi aşmayan daracık sokaklar var. Yapılacak operasyonlarda bu sokaklarda askeri araç kullanma imkanı olmayacak. Onun için askerler sokak aralarına girerek kara savaşı yürütecek."

TELAFER

Sultan, Telafer merkezinin kurtarılması için operasyonun başlamasını Başkomutan konumunda olan Başbakan Haydar İbadi'nin vereceğini kaydetti.

Telafer merkezine hangi güçlerin gireceği konusuna ilişkin ise Vali Sultan, "Musul Operasyonlar Komutanlığı emrinde bulunan 15.Tugay Telafer'i abluka altında tutuyor. Tugay'da ülkenin tüm kentlerinden askerler bulunuyor" şeklinde konuştu.

"IŞİD'LİLERİN ÇOĞU YABANCI"

Kentin batısında yığınak yaptığı ifade edilen terör örgütü DEAŞ militanlarının sayısı hakkında bilgi sahibi olmadığını belirten Musul Valisi Sultan, "Musul'un doğusunda öldürülen IŞİD'lilerin çoğunluğu yabancılardan oluşuyordu. Güvenlik güçlerine karşı çok az sayıda Musullu direniş göstermişti. Musul'un batısında da aynı şey söz konusu olacak" ifadelerini kullandı.

Haber Ara