Dolar

32,2196

Euro

34,7638

Altın

2.457,61

Bist

10.331,91

''Musul operasyonu tüm dünya için önemli bir olay''

IKBY Başbakanı Barzani, Musul operasyonunu, 'tüm dünya için büyük bir olay ve örgütün elindeki en önemli merkezin kurtarılmasının başlangıcı' şeklinde değerlendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-17 16:57:40

''Musul operasyonu tüm dünya için önemli bir olay''

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Musul'u IŞİD'den kurtarma operasyonunun başlaması ve yaşanan gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Operasyonun "tüm dünya için büyük bir olay" olduğunu vurgulayan Barzani, "Bu operasyon, DEAŞ'ın elindeki en önemli merkezin kurtarılmasının başlangıcıdır. Terör örgütü DEAŞ, burayı bölgeye ve dünyaya yönelik saldırılarının üssü haline getirmişti. Aynı zamanda DEAŞ'ın elinde olması nedeniyle Musul dünyadaki teröristler için de çekim merkezi haline gelmişti." ifadelerini kullandı.

Barzani ayrıca, IŞİD sonrası süreçte siyasi çözümden yana olduklarını vurgulayarak, "Bölgemizdeki sorunlara artık kalıcı bir çözüm bulunmalı ve idari sistemler realite ile uyumlu hale getirilmeli. DEAŞ'tan sonraki durum için siyasi çözüm olmalıdır. Kürdistan bölgesi olarak bu konuda rol üstlenmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI KAMUOYUNA YARDIM ÇAĞRISI

Ekonomik açıdan çok zor bir durumda olduklarına da işaret eden Barzani, uluslararası kamuoyu ve yardım kuruluşlarına çağrıda bulunarak şunları kaydetti:

"Irak ve Suriye'den 2 milyona yakın sığınmacıyı ağırlıyoruz. Bu sayı Kürdistan'da yaşayan vatandaşların yüzde 32'sine tekabül ediyor. Sığınmacılara gerekli yardımların yapılabilmesi için uluslararası camiaya bir kere daha yardım çağrısında bulunuyoruz."

Barzani açıklamasını, uluslararası kuruluşlara ve medya mensuplarına işlerini rahatça yapabilmeleri için her türlü kolaylığı sağladıklarını belirterek tamamladı.

Haber Ara