Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Müslümanların acı verici hali...'

Diriliş Postası Yazarı İsmail Yaşa, bugünkü köşesinde ABD'nin cami saldırısını yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-18 19:43:24

'Müslümanların acı verici hali...'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Amerikan uçakları Halep'in Cina köyü yakınlarında bir camiyi vurdu. O sırasında camide 200 kişi namaz kılıyordu. Saldırıyı kabul eden ABD, 60'dan fazla sivili öldürdü. Pentagon Sözcüsü Deniz Albay Jeff Davis, yaptığı açıklamada ABD savaş uçaklarının El Cina köyündeki camiyi hedef almadığını, El Kaide üyelerinin buluşma yerini vurduğunu söyledi.

Yaşa, bugünkü köşesinde saldırının İslam dünyasının içinde bulunduğu acizlik ve çaresizliğin boyutunu bir kez daha gösterdiğini yazdı ve şunu sordu: Böyle bir saldırı ya klisede yaşansaydı?

İşte Yaşa'nın yazısının ilgili bölümü:

"ENKAZDAN KUR'AN SAYFALARI TOPLANDI"

Kurtarma ekipleri bir yandan caminin enkazından ölüleri ve yaralıları çıkarırken diğer yandan parçalanmış ve etrafa dağılmış Kur'an-ı Kerim sayfalarını topluyorlardı. Normalde yer yerinden oynaması gerekirken birkaç açıklamadan başka tepki yok. Böyle bir saldırı örneğin Pazar ayini sırasında bir kiliseye düzenlenebilir mi? Ya da düzenlense ne olur?

Bu sorulara verilecek cevaplar belli ve o cevaplar maalesef Müslümanların acı verici halini yansıtıyor.

"BATI'DAN TEPKİ BEKLENMELİ"

Irkçılığın ve İslam düşmanlığının yükselişte olduğu Batı'dan bu ve benzeri katliamlara yönelik toplumsal bir tepki beklemek gerek.

PYD AYRINTISI

CENTCOM'un birçok hava saldırısını PKK'nın Suriye kolu PYD'nin verdiği bilgilerle düzenlediğini biliyoruz.

Ömer İbnu'l Hattab Camii'ne düzenlenen saldırı şayet gerçekten yanlışlıkla gerçekleştirildiyse caminin koordinatlarını ve “Teröristler toplantı yapıyor” şeklindeki yanlış bilgiyi kimin verdiği sorusu gündeme geliyor.

 

Haber Ara