Dolar

32,3391

Euro

35,1232

Altın

2.236,90

Bist

8.738,21

Müslümanlar bayram sevincini helal et tesislerinde yaşıyor

ABD'de yaşayan Türkler ve dünyanın farklı yerlerinden Müslümanlar, Kurban Bayramı dolayısıyla helal kesim tesislerinde düzenlenen etkinliklere katılarak, hem ibadetlerini yerine getiriyor hem de bayram sevincini yaşıyor- Müslümanların sıklıkla tercih ettiği New York eyaletindeki Halal Postures çiftliğinde, aileler kurban ibadetlerini yaparken, çocuklar da eğlence alanlarında bayramın tadını çıkar

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-22 11:04:21

Müslümanlar bayram sevincini helal et tesislerinde yaşıyor
İSLAM DOĞRU / DİLDAR BAYKAN - ABD'de yaşayan Türkler ve diğer İslam ülkelerine mensup Müslümanlar, ülkelerinden ayrı geçirmek zorunda kaldıkları Kurban Bayramı'nda, ülkede az sayıda bulunan helal kesim tesislerindeki etkinliklerde bayramın tadını çıkarıyor.

ABD'de yaşayan Türkler ve dünyanın farklı yerlerinden Müslümanlar, helal kesim tesislerinde, Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere ailece katılarak, hem ibadetlerini yerine getiriyor hem de bayram coşkusunu yaşıyor.

Müslümanların, kurban ibadetini yerine getirmek için tercih etttikleri yerlerden birisi New York eyaletine bağlı Rock Tovern bölgesinde kurulan Halal Postures adlı helal et çiftliği.

Bayram namazlarının ardından ailece çiftliğe gelen Müslümanlar, doğal şartlarda yetiştirilmiş küçükbaş kurbanlıklardan istediklerini seçerek kendileri için ayrılan alanda kurbanlarını kesiyor.

Aileler kesim işlemleri bittikten sonra, çiftlikteki ağaçlık alanda pikniklerini yapıp doğanın ve bayramın tadını çıkarıyor.

Çocuklar da kendileri için hazırlanan oyun ve yüz boyama alanında eğleniyor. Ayrıca çocuklara çeşitli hediyeler ve bayram harçlığı da veriliyor.

Halal Postures'ın kurucusu Diane Aboushi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi ile 6 yıl önce temiz ve güvenilir helal gıdaya ihtiyaç olduğunu fark ettiklerini ve 3 yıldır bu çiftliği işlettiklerini söyledi.

Kurban Bayramı dolayısıyla 100 civarında ailenin çiftliğe geldiğini ve yüze yakın hayvanın kurbanlık olarak kesildiğini belirten Aboushi, "Böyle bir hizmeti Müslüman topluma sunduğumuz için insanlar gayet memnun. Onların memnuniyeti bizim için en büyük ödül." dedi.

Aboushi, ABD'de yaşayan Müslümanların, çocuklarına erken yaşta Kurban ibadeti ve din bilincini kazandırmak için çiftliklerini tercih ettiklerini ifade etti.

- "Burası bir Türk işletmesi ve biz bu hizmeti ülkemiz adına veriyoruz"

ABD'deki Müslümanların kurban için seçtikleri bir başka adres de Pennsylvania eyaletine bağlı Quakertown'da yer alan Merve Helal Et Tesisi.

Türk bir işletmeciye ait olan tesise arife gününün sonunda gece saatlerinde gelen, çoğunluğunu Türkler, Pakistanlılar ve Bangladeşliler'in oluşturduğu Müslümanlar, kurban için sıra alarak bayram sabahını heyecanla beklemeye başlıyor.

Sabah saatlerinde, tesisteki açık alanda kılınan bayram namazının ardından dünyanın dört bir yanından Müslümanlar bayramlaşarak ailece kahvaltılarını yapıyor.

Aileler kurbanlıklarını kestikten sonra yine aynı alanda piknik yaparak kurban bayramının tadını çıkarıyor.

Tesisin kurucularından Cihat Demirgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alanda 14 senedir kurban kesimi yaptıklarını belirterek, "Amacımız gelen insanlara burada bayramı yaşatmak, bayram havasını hissettirmek." dedi.

Demirgil, çiftlikte 200'ün üzerinde büyükbaş kurbanlık kesildiği bilgisini paylaşarak, "Burada bayramın 3 günü kurban kesiyoruz. Burası bir Türk işletmesi ve biz bu hizmeti ülkemiz adına veriyoruz. Vatanımızdan ne kadar uzakta da olsak, bayramımızı yaşamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Tesise kurban kesmek için 4 saat uzaklıktaki Virginia eyaletinden gelen Aşır Korkmaz, "Virginia'da restorancılık yapıyorum. Buraya her bayram ailece geleneksel bir yolculuk yapıyoruz. Bir yandan ibadetimiz yerini buluyor, bir yandan da Amerika'da yapılamayacak gibi görünen bir kültürümüzü yaşatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tesise gelen Türkler arasındaki İbrahim Korkmaz da 3 yıldır Kurban Bayramı için ailece burayı tercih ettiklerini söyledi.

Haber Ara