Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Müslim'den referandum açıklaması

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gitmeye hazırlandığı bağımsızlık referandumuna ilişkin PKK'nın ardından, örgütün Suriye uzantısı PYD'den de açıklama geldi. PYD Lideri Salih Müslim, referanduma saygı duyduğunu söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-23 12:25:59

Müslim'den referandum açıklaması

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştireceği 'bağımsızlık referandumuna' uzun süredir sessiz kalan PKK ve PYD cephesinden açıklamalar gelmeye başladı. Dün PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Duran Kalkan açıklama yaparken, bugün örgütün Suriye uzantısı PYD'den açıklama geldi. Fakat ikisi çok farklı şeyler söylüyor...

SALİH MÜSLİM: SAYGI DUYUYORUZ

PYD Lideri Salih Müslim PKK'ya yakın bir haber ajansına verdiği röportajda, "Referandum meselesinin Kürdistan Bölgesinin iç meselesi olduğunu, bundan önce de defalarca bu durumu dile getirdiğini ve yapılacak bağımsızlık referandumuna saygı duyduğunu" belirterek "Bazı bölgeler Kürdistan'a mı bağlı? Halen belirsiz. Düşmanlar tuzağa yatmış ve her an hazırlar. Yine de bizler her zaman ordaki Kürtlerin iradeleri karşısında hürmet duyuyor ve destekliyoruz" dedi.

PKK'DAN DA AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Dün konu ile ilgili bir açıklama yapan PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Duran Kalkan ise Müslim'in tam tersi yönünde bir açıklama yapmış, Barzani yönetimini "Referandumu PKK'ya karşı kullanmakla" suçlamıştı. Kalkan'ın açıklamaları için FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ:

706309

Haber Ara