Dolar

32,4633

Euro

34,7993

Altın

2.439,73

Bist

9.915,62

MÜSİAD Vizyoner Sektörler Zirvesi

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: - Türkiye çoğu noktada dönüşümü başlatan kilit oluyor. Siyasetiyle, diplomasisiyle, bürokrasisiyle, sermaye yapısı ve stokuyla, sınıfsal değişimiyle, sektörel gelişmeleriyle, fırsatları ve tehditleriyle, insanı ve toprağıyla, dili ve kültürüyle Türkiye dönüşüyor'- 'Günümüzün piyasa sisteminde ayakta kalacak firmalar bilişim akımına anında tepki verebilen ve hızlı strat

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-11 15:13:04

MÜSİAD Vizyoner Sektörler Zirvesi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Türkiye çoğu noktada dönüşümü başlatan kilit oluyor. Siyasetiyle, diplomasisiyle, bürokrasisiyle, sermaye yapısı ve stokuyla, sınıfsal değişimiyle, sektörel gelişmeleriyle, fırsatları ve tehditleriyle, insanı ve toprağıyla, dili ve kültürüyle Türkiye dönüşüyor." dedi.

MÜSİAD Vizyoner Sektörler Zirvesi'nde (MÜSİAD Vizyoner'17) konuşan Kaan, her şeyin inanılan yolda yürümekle başladığını, engellerin ancak ısrar ve bazen de inatla aşıldığını söyledi.

İnsanın değişmeye, dönüşmeye, evrilmeye açık olduğunu belirten Kaan, ticaret yaparken her zaman değişim ve dönüşüm içinde olduğunu, ticaret hayatında yaptığı değişim ve dönüşümlerde çok tepki aldığını, Türkiye'nin alışkanlıklarının, gelir düzeylerinin ve tercihlerinin değiştiğine şahitlik ettiğini anlattı.

Kaan, dönüşümün, iktisat ve ticaretteki adının "yeni ekonomi" olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu model adını, iktisadi faaliyete konu olan girdinin yapısından ve bu girdi etrafında biçimlenen iktisadi kültürün değişiminden almaktadır. Yeni ekonominin ana girdisi ve dayanağı bilgidir. Bilgi ekonomisinde kuruluşların en önemli kaynakları klasik üretim faktörleri değil, bilgi ve beşeri sermayedir. Yeni ekonomi dijitaldir ve sanallaşma belirgin karakteridir. Yeni ekonomi, bir ağ ekonomisidir. Veri akışı ve iletiminin hızı rekabet avantajı sağlar. Bilgiye dayalı ekonomi bilgi malları üretir. Ürünün bilgi niteliği göstermesi için ürün, üretim, piyasa, tüketici ve getiri özelliklerinin ayırt edilebilir olması gerekir. Bu tür ürünlerin yayılma gücü yüksektir. Yani bilgi yoğun ürünler bilgi gibidir, tüketicilere sınırsız şekilde yayılabilir. Bu tür ürünlerin piyasası fiziki özellik göstermez, mesafe ve yere bağlı değildir. Tüketicinin ürün-fayda esnekliği yüksektir ve fayda tüketici tarafından nihai kullanımla ortaya çıkar. Bilgi yoğun ürünü ilk ortaya atan kişi tüm getirinin sahibidir."


- "Yeni ekonomik anlayış, yenilik temellidir"


Abdurrahman Kaan, yeni ekonomide aracıların büyük ölçüde ortadan kalktığını, bunu yaratanın dijital teknolojik ağların gelişimi olduğunu vurguladı.

Kaan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeni ekonominin hakim sektörü bilgisayar, iletişim ve eğlence sanayilerinin birleşmesiyle oluşan üçlü bir oluşumdur. Yeni ekonomik anlayış, yenilik temellidir ve hız anahtar değişkendir. Günümüzün piyasa sisteminde ayakta kalacak firmalar bilişim akımına anında tepki verebilen ve hızlı stratejik kararlar alabilenlerdir. Nihayet yeni ekonomi küresel bir dönüşüm ekonomisidir.

Hayalleri olan insanların idealleri olmalı, idealleri olan insanların planları olmalı, planları olan insanların gelecek hakkında fikirleri olmalı ve elbette bu fikirleri paylaşabilecekleri bir platformları olmalı. Vizyoner, bir gelecek imajıdır. Vizyoner, aynı zihinde hemfikir insanların birbirlerini inşaa etme alanıdır."


- "Bilgiyi oluşturma ve yayma görevini yerine getireceğiz"


MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, dönüşüm denilince akla hemen teknolojik gelişmelerin gelmediğini, uzlaşmaz zannedilen ülkelerin paktlarının oluştuğunu, yıkılmaz zannedilen birliklerin çatladığını söyledi.

Türkiye'nin dünyadaki dönüşümden nasibini aldığını ifade eden Kaan, "Hatta Türkiye, çoğu noktada dönüşümü başlatan kilit oluyor. Siyasetiyle, diplomasisiyle, bürokrasisiyle, sermaye yapısı ve stokuyla, sınıfsal değişimiyle, sektörel gelişmeleriyle, fırsatları ve tehditleriyle, insanı ve toprağıyla, dili ve kültürüyle Türkiye dönüşüyor." dedi.

Kaan, etkinlikte, dönüşümlerin şeklini, yönünü, hızını, usulünü, gerekliliğini, yol haritasını ve sonuçlarını tartışacaklarını, programda yeni fikir ve öngörülerin oluşacağını, bunların derlenip toplanarak analizlere tabi tutulacağını bildirdi.


Haber Ara