Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 20:40:21

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
Mardin ve Diyarbakır'da AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanlıkları düzenledikleri basın açıklamalarıyla kararı protesto etti.

Mardin Karayolları Parkı'nda toplanan partililer adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan AK Parti Mardin Gençlik Kolları İl Başkanı Halil Yomak, Mursi hakkında verilen kararın, dünya siyasetinin ve adaletinin idamı olduğunu söyledi.

Adalet mekanizması eliyle zulüm yapılması, hem mazlumun hakkı hem de hukukun katledilmesi anlamını taşıdığını ifade eden Yomak, şöyle konuştu:

"Bu insanların temsil ettiği fikirler, idamları neticesinde yok olmayacak, bilakis güçlenecektir. Çünkü, bu devrim hırsızların Mısır'da yaptıkları, milli iradeyi ve millet egemenliğini hiçe saymaktır. Milli irade er ya da geç bir gün muhakkak tecelli edecektir. Bu zulüm karşısında takınılacak her tavır, gösterilecek her tepki, tüm dünya için bir insanlık sınavıdır."

Basın açıklamasının ardından grup, "Kahrolsun cunta, Mursi'ye özgürlük" sloganını attıktan sonra dağıldı.

Diyarbakır'da ise Yenişehir ilçesinde toplanan partililer adına konuşan AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Sercan Öğe, halkın oylarıyla seçilen bir lideri ve arkadaşlarını darbeyle devirip idama mahkum ettirmenin açık ve adi bir cinayet olduğunu söyledi.

Açıklamanın ardından grup, idam kararını kınayan slogan attı.

Haber Ara