Dolar

32,5604

Euro

34,8834

Altın

2.428,01

Bist

9.645,02

Murat Bardakçı Koç ailesinin soyunu yazdı

Murat Bardakçı; hayatını kaybeden Mustafa Koç'un, Hacı Bayram-ı Velî'nin 20. göbekten torunu olduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-25 11:54:06

Murat Bardakçı Koç ailesinin soyunu yazdı

Habertürk yazarı Murat Bardakçı, "Mustafa Koç'un 20. göbekten ceddi kimdir bilir misiniz?" başlıklı yazısında Koç ailesi ile ilgili bilgiler paylaştı.

Bardakçı, Koç ailesinin Hacı Bayram-ı Velî'nin soyundan geldiğini söyledi.

Murat Bardakçı'dan Koç ailesi yazısı

koc_4551

 

Ayaktakiler: (Soldan sağa) Güldem Meserretçioğlu, Suna Koç, Sevgi Koç, Gülgen Kütükçü ve Özmen Aktar. İstanbul, 1959

Murat Bardakçı'nın yazısından bir kısım;

Vehbi Koç ile ortağı Bernar Nahum'un Hahambaşı Haim Nahum ile hiçbir alâkaları yoktur. Vehbi Bey'in kimin oğlu olduğu zaten belli: Ankaralı Koçzade Hacı Mustafa Efendi'nin oğlu, Bernar Nahum ise Haliç taraflarının sâkinlerinden ve İstanbul'un Musevî cemaatinden orta halli bir esnafın çocuğudur ve ailesi Adrian Streather'in yayınladığı “Monsieur Bernar Nahum” isimli biyografide detayları ile anlatılmıştır. Ama dedim ya, soyadı benzerliğinden bile bu kadar palavra atıp ortalıkta “üstad” diye dolaşmak varken işin doğrusunu öğrenmek için araştırmaya ne gerek var?

Ve, meselenin asıl önemli tarafı, Koç ailesinin ceddi..

jaci-bayram_1462

EVLİYA TORUNLARI

Aile, Anadolu tasavvufunun ve Melâmetî yolunun en önemli isimlerinden olan Hacı Bayram-ı Velî'nin soyundan gelir; rahmetli Vehbi Bey, 1352 ile 1429 arasında yaşayan ve İkinci Murad zamanında çok daha etkili bu büyük evliyanın 18., Rahmi Bey 19., dün defnedilen Mustafa Koç da 20. göbekten torunlarıdır. VEHBİ KOÇ'UN SOYAĞACI

Hacı Bayram-ı Velî - Şeyh Ahmed Baba - Şeyh Edhem Baba - Şeyh Tayyib Baba - Şeyh Salih Baba - Şeyh Mehmed Baba - Şeyh Ahmed Baba - Şeyh Kasım Baba - Şeyh Tayyib Baba - Şeyh Ahmed Muhlis Baba - Şeyh Mehmed Tayyib Baba - Şeyh Şemseddin Bayramoğlu - Şeyh Mustafa Baba - Şeyh Salih Baba - Haydar Baba - Mustafa Bey - Ahmed Bey - Necibe Hanım - Vehbi Koç.

Haber Ara