Dolar

32,3387

Euro

35,1166

Altın

2.239,81

Bist

8.870,18

Muhittin Böcek kimdir?

Corona virüsü tedavisi devam ederken akciğerlerinde gelişen rahatsızlık sonrası uyutulan ve 35 gün sonra uyandırılan Muhittin Böcek kimdir?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-13 23:35:32

Muhittin Böcek kimdir?

Muhittin Böcek 25 Ekim 1962 yılında Antalya'da dünyaya geldi. Yörük asıllı Böcek, ilk, orta ve lise eğitimini Antalya'da tamamladıktan sonra zirai üretim ve ulaşım sektöründe çalışmaya başladı. Üniversitede Halkla İlişkiler ve İktisat alanında eğitim gördü. Daha sonra Böcek, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans ihtisasını tamamladı.
1994-99 yılları arasında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevini yerine getiren Böcek, 1999 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi Konyaaltı Belediye Başkanı seçildi.
2004 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olan Böcek 2019 yılına kadar Konyaaltı Belediye Başkanlığı görevini yürüttü.
Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı görevine dört dönem seçilen Böcek, Konyaaltı Turizm Eğitim ve Kültür Vakfı (KONTEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) Başkanlığı, Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığı görevlerini yerine getirdi.

Bu süre zarfında dört dönem boyunca Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı, Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) Başkanlığı, Konyaaltı Turizm Eğitim ve Kültür Vakfı (KONTEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Böcek, “Ben Bu Şehre Aşığım” kıtabıyla uzun siyasi yolculuğunu anlattı.
2019 tarihinde düzenlenen yerel seçimlerde CHP' den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Covid 19 salgınına yakalanan Böcek, virüs tedavisi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde akciğerlerinden rahatsızlandı. Durumu kötüleşen Böcek, yoğun bakıma alınmak zorunda kalındı. Yoğun bakımda makinalara bağlı uyutulan Antalya Belediye Başkanı 35 gün sonra uyandırıldı.

 Başkan Böcek'in sağlık durumunun giderek iyileştiği bildirildi.

 

Haber Ara