Dolar

32,4466

Euro

34,7271

Altın

2.435,90

Bist

9.915,62

Muhaliflerden Zara'daki Alevi katliamı iddiaları ile ilgili açıklama!

Suriyeli Muhalifler, dün Zara'da yalnızca silahlı şebbihaların öldürüldüğünü, sivillere zarar verilmediğini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-14 19:32:43

Muhaliflerden Zara'daki Alevi katliamı iddiaları ile ilgili açıklama!

TİMETURK I HABER MERKEZİ
DETAY HABER

Dün Suriyeli Muhaliflerin gerçekleştirdiği Humus operasyonu sonrası "Suriye'de cihatçılar, Hama'nın güneyindeki Alevi Zara köyünü basarak, katliam gerçekleştirdi" haberlri yapıldı. Türkiye'de sol merkezli haber siteleri, gazeteler ve sosyal medya hesaplarında da saatlerce paylaşılan haberde şu ifadelere yer verilmişti:

48 saatlik ateşkes sonrası cihatçı çeteler, Hama vilayetinin güneyindeki Zara köyüne saldırı düzenledi. Alevi halkının yaşadığı köyde Ulusal Savunma Güçleri ve siviller katledilirken, bazı sivillerin ise Rastan beldesine götürüldüğü bildirildi. Al Masdar News ilk haberinde, onlarca Ulusal Savunma Güçleri üyesinin öldürüldüğünü, çoğu kadın ve çocuk yaklaşık 100 sivilin kaçırıldığını belirtti. Daha sonra geçilen haberde ise 120'ye yakın kişinin katledildiği ve kaçırıldığı belirtildi.

MUHALİFLERDEN AÇIKLAMA GELDİ

Konu ile ilgili Suriyeli muhalifler Arapça ve Türkçe yazılı bir açıklama yayınladı. Bu açıklamada iddiaların tamamen yalan olduğunu söyleyn muhalifler, sivillere asıl zararın rejim ve Rus uçaklarının hava saldırılarıyla verildiğini, bu yüzden insanların köyden kaçtığını vurguladı.

Ayrıca yalnızca silahlı şebihaların öldürüldüğü açıklandı.

Açıklamadan bir bölüm:

"...

Bizim askeri operasyonlar sırasında kadın, çocuk ve yaşlılara karşı benimsemiş olduğumuz tavır, herkesin malumudur ve herkes tarafından iyi bilinmektedir.

Fotoğraflarda görüldüğü üzere askerlerin kadın cesetlerine karşı muameleleri, toplumumuz, dosdoğru dinimiz ve direniş hareketeri esaslarımızla uyuşmayan bir durumdur ve asla kabul edilemez.

..."

9_2 

Haber Ara