Dolar

32,3246

Euro

34,9839

Altın

2.311,28

Bist

9.079,97

Muhalifler cuma günü Moskova'da olacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cuma günü Moskova’da Suriyeli siyasi muhalif figürlerle toplantı yapacağını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-25 17:34:21

Muhalifler cuma günü Moskova'da olacak

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, muhalifleri Cuma günü Moskova'da ağırlayacak.

Lavrov'dan gelen davet kapsamında Suriyeli muhaliflere Astana süreciyle ilgili bilgi verilecek.

Lavrov, konu ile ilgili "Cuma günü Moskova'ya gelmek isteyen, Suriye muhalefetinin siyasi kanadından tüm temsilcileri davet ettik. Onlara Astana'da olan bitenlerle ilgili bilgi vereceğiz" dedi.

HANGİ MUHALİFLER?

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü hangi muhalif grupların davet edildiğiyle ilgili bilgi vermedi. Al Jazeera'nin edindiği bilgilere göre ise toplantı davetleri kişisel olarak gönderildi. Buna göre, davetler belli muhalif figürlerin adına yapıldı. Kahire ve Moskova Platformları olarak tanınan bloklar isimler listenin başında yer aldı. Moskova Platformu Temsilcisi Kadri Cemil, eski SMDK Başkanı ve Kahire Platformu temsilcilerinden Ahmet Cerba, SMDK'nın ilk başkanı Muaz Hatip, Yüksek Müzakere Heyeti (YMH) Genel Koordinatörü Riyad Hicab da davet edilen isimlerin arasında yer aldı. YMH Sözcüsü Riyad Nasan, Hicab'ın bir davet aldığını ancak katılım konusunda henüz net bir kararı olmadığını söyledi.

Ancak yüksek Müzakere Heyeti, diğer muhalif platformların gerçek muhalif olmadığı ve Beşşar Esed'e karşı bir tutumlarının bulunmadığı gerekçesiyle, daha önceki Cenevre süreçlerinde muhalefet heyetinin içinde yer almasına karşı çıkmıştı.

Moskova ise 2016'da Cenevre'deki Suriye görüşmelerinde diğer muhalif grupların da masada yer alması için baskı uygulamıştı.

BAYYUŞ: BİZ DAVET EDİLMEDİK

Astana görüşmelerine katılan silahlı muhalif grupların temsilcilerinden AFP'ye konuşan Fares Beyyuş ise, Lavrov'un Moskova'da yapacağı toplantıya davet edilmediklerini, ancak kendilerinden istendiği takdirde oraya gidebileceklerini belirtti:

"Sorun davetten ibaret değildir. Mesele, görüşmenin konusudur. Eğer ciddi olursa ve ulusal konular ele alınacaksa dünyanın sonuna kadar gideriz."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara