Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

MİT tırları ile ilgili yeni iddianame!

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin yeni bir iddianame hazırlandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-04 12:45:25

MİT tırları ile ilgili yeni iddianame!

Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin yeni bir iddianame hazırlandı.

55 ŞÜPHELİ

Aralarında 1 Tümgeneral, 2 Albay, 2 Yarbay, 7 Binbaşı, 11 Yüzbaşı, 1 eski MİT mensubunun da olduğu 55 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, MİT TIR'larının durdurulduğu gün olay yerinde olan jandarma görevlilerinin imamı olan, eylemi yöneten ve organize eden 11 sivil imamın tespit edildiği belirtildi.

Bu imamlardan 1'inin tutuklu diğer 10'unun ise firari olduğu belirtildi. İmamlardan 5'inin öğretmen, 2'sinin öğretim üyesi, 1'inin Sağlık Bakanlığı çalışanı, 1'inin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışanı ve 1'inin RTÜK uzamanı olduğu belirtildi.

İMAMLAR DA OLAY YERİNDE

Olay yerinde de olan bu imamların 1-19 Ocak 2014 tarihleri arasında kullanmak üzere operasyonel hat kullandıkları da tespit edildi. İmamların 19 gün kullandıkları bu telefonlarla sadece kendi aralarında ve emrindeki askerlerle konuştukları 19 Ocak gecesi de hatları iptal ettirdikleri belirlendi. İmamların olay yerine gidip TIR'ların durdurulmasını sevk ve idare ettiği de iddianamede yer aldı.

TALİMAT BİZZAT GÜLEN'DEN

TIR'ların durdurulması talimatının ise bizzat örgüt lideri Fetullah Gülen tarafından verildiği bir gizli tanık ifadesiyle ortaya çıktı. O dönem Kara Kuvvetleri Komutanlığı imamı olan kişinin Amerika'ya gidip yüz yüze görüşerek, bizzat Fetullah Gülen'den MİT TIR'larının durdurulması talimatı aldığını gizli tanık ifadesinde yer aldı.

OLAY YERİNDEKİ İMAMLARIN ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ İLE TELEFON TRAFİĞİ

Ayrıca olay yerinde olan sivil imamlardan Bayra Andaç ve Muharrem Gözüküçük'ün TIR'ların durdurulmasının ertesi gününde Amerika Büyükelçiliği ile konuşmalarının da tespit edildiği iddianamede yer aldı. Öğretmen olan sivil imam Bayram Andaç'ın ABD Büyükelçiliğini 20 Ocak'ta arayıp 48 saniye görüştüğü, yine aynı gün 46 saniyelik görüşme yaptığı, aynı günün akşamı ABD İstanbul Konsolosluğu'nu arayarak 36 saniye görüştüğü tespit edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışanı olan sivil imam Muharrem Gözüküçük'ün ise ABD elçiliğini 2 kez arayıp 155 saniye ve 33 saniye konuştuğu tespit edildi.

O GÖRÜŞMELER BÜYÜKELÇİLİĞE SORULDU

Savcılık bu görüşmelerle ilgili ABD elçiliğine yazı yazarak, bu görüşmelerin hangi gerekçe ile yapıldığı, arayanların hangi görevlilerle konuştuğu ve konuşmanın içeri sordu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara