Dolar

32,4686

Euro

34,7951

Altın

2.441,69

Bist

9.915,62

'MİT'in ByLock listesinde 61 AK Partili var' iddiası

Sözcü yazarı, MİT'in ByLock listesinde 61 AK Partili vekilin olduğunu iddia etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-13 11:40:25

'MİT'in ByLock listesinde 61 AK Partili var' iddiası

Sözcü yazarı Can Ataklı, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) hükümete verdiği ByLock listesinde 61 AK Partili vekil olduğunu ileri sürdü. Ataklı listede AK Partili bakanların da yer aldığını iddia etti.

"Önceki gün yazdığım yazı tahminimin üzerinde ilgi gördü. MİT'in ByLock'çu milletvekili listesini iktidara verdiğini yazmıştım" diyen Ataklı, "Listeyi birkaç saniyeliğine gördüğümü içlerinde 'dudak uçuklatacak isimler' bulunduğunu belirtmiştim. O gün yazmayı unuttuğum şey şuydu; o listede tam 61 AKP'li milletvekili olduğunu söylemişlerdi" iddiasında bulundu.

'BAZI BAKANLAR DA VAR'

Kendisine bu isimleri açıklaması yönünde çok talep geldiğini ancak bu isimleri hukuken açıklayamayacağını söyleyen Ataklı "Ama bazı bakanlar olduğunu, şu anda hemen hergün FETÖ aleyhine demeçler veren, tv ekranlarında aslanlar gibi çarpışan isimler de var" dedi.

'DAHA GÜVENLİ İLETİŞİM ARACI OLARAK KULLANILMIŞ'

Ataklı "Ancak şunu söylemeliyim, bu isimlerde ByLock olması bu kişilerin aktif birer FETÖ teröristi olduğu anlamına mı gelir, şüpheliyim. Çünkü anladığım kadarıyla, bu ByLock denilen haberleşme sistemi bir dönem devlet içinde 'daha güvenli iletişim aracı' olarak kullanılmış. Cemaatin en güçlü olduğu dönemlerde AKP'lilerin tamamı hiç sakınmadan bu ekiple iç içeydi. Bu dönemde 'aramızda daha rahat haberleşiriz' denilerek birçok milletvekilinin telefonuna bu sistem yüklenmiş olabilir" diye yazdı.

 

Haber Ara