Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Mısır ve Yunanistan, Türkiye’ye karşı ilişkilerini güçlendirdi

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile yaşanan gerginlik Mısır ve Yunanistan'ı birbirine yaklaştırdı. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis arasında yapılan telefon görüşmesinde, Türkiye'ye karşı atılacak adımlar ele alındı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-27 13:28:04

Mısır ve Yunanistan, Türkiye’ye karşı ilişkilerini güçlendirdi

Türkiye ile Akdeniz'de yaşanan gerginlik Yunanistan ve Mısır arasındaki ilişkileri güçlendirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi, geçen Perşembe akşamı, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'den Doğu Akdeniz'de Türkiye ile devam etmekte olan çatışma da dahil olmak üzere birçok konuyu görüşmek üzere bir telefon çağrısı aldı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün resmi Facebook hesabından yayınlanan açıklamasında, “İki ülke arasındaki temas, bazı bölgesel dosyalarla, özellikle de  Libya meselesinin gelişmeleri ve Doğu Akdeniz'deki Türk sondajı ile ilgiliydi. Devlet Başkanı Sisi, Mısır'ın Libya'daki krize karşı tutumunun değişmezleri ve kısıtlamalarını, özellikle Libya konusunda tüm bölgenin istikrarını etkileyecek şekilde güvenlik durumunu daha da kötüleştiren yasadışı yabancı müdahalelerin önlenmesi konusunu gözden geçirdi” denildi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis tarafından yapılan açıklamada ise, “Yunanistan Başbakanı, Mısır'ın tüm Libya topraklarında çatışmayı çözmeyi ve barışı yeniden tesis etmeyi amaçlayan samimi ve yorulmak bilmeyen çabalarını övdü” denildi.

Açıklamada Başbakan Miçotakis'in, BM kararlarına ve Berlin Konferansı çıktılarına paralel olarak, Libya krizine özgün bir çözüm olarak siyasi yola geri dönmenin önemini vurguladığı, bu konuda herhangi bir dış müdahaleyi reddettiği açıklandı.

Her iki ülke de ayrıca, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de gerçekleştirdiği sondaj ve sismik araştırmaları kınadığı belirtildi.

Kaynak: Almasdarnews

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara