Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Mısır uçağının karakutusu 3 bin metrede aranacak

Paris-Kahire seferini yaparken 56 yolcu ve 10 mürettebatla Akdeniz’de kaybolan EgyptAir yolcu uçağının karakutusunu arama çalışmaları sürüyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-23 14:23:56

Mısır uçağının karakutusu 3 bin metrede aranacak

AA'nın haberine göre; Mısır Deniz Kuvvetleri, kazanın meydana geldiği sanılan İskenderiye limanının yaklaşık 300 kilometre açıklarına bir deniz altı tarama robotu gönderdi. Arama çalışmalarına ilişkin detayları, kaza sonrası ilk kez kameraların karşısına geçen Mısır Devlet Başkanı Abdül Fettah el-Sisi "Arama ekipmanı bugün sevkedildi, bu bir sır değil, Petrol Bakanlığı açıkladı. Suyun 3 bin metre derinliğine ulaşabilecek bir denizaltıları var. Kara kutuları kurtarmak için yoğun çaba harcıyoruz." ifadelerini kullandı.

Paris-Kahire seferini yaparken radarda kaybolan; sonrasında ise Mısır hava sahasına girdikten 10 mil sonra düştüğü tespit edilen uçakta 56 yolcu ve 10 mürettebat toplam 66 kişi bulunuyordu. Kazazedelerin çoğu Mısır ve Fransa vatandaşıydı.

İskenderiye açıklarındaki arama faaliyetlerinde şu ana kadar uçağın enkazına ve ceset parçalarına rastlandı.

Bu arada, kaybolmadan üç dakika önce duman alarmı alındığı ortaya çıkan uçağın düşüş nedeni henüz bilinmiyor. Fransa ve Mısır sivil havacılık kurumlarının yürüttüğü soruşturma kapsamında yangın ve terör şüphesi dahil birçok olasılık değerlendiriliyor.

Haber Ara