Dolar

32,4614

Euro

34,7255

Altın

2.436,74

Bist

9.915,62

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınav giriş belgesi nasıl alınır?

MSÜ için son hazırlıklarını tamamlayan adaylar sınava girmek için yanlarında kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulundurmak zorunda. Peki adaylar sınav giriş belgesini nereden alacaklar?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-13 06:00:03

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınav giriş belgesi nasıl alınır?

MSÜ sınavı 14 Haziran 2020 saat 10.00'da başlayacak. Adaylar sınav saatinden 1 saat 15 dakika önce sınav binalarının önünde olmalılar. Sınavda adaylara, 120 sorudan oluşan test uygulanacak ve süre 135 dakika olacak. Sınav sonuçları, 7 Temmuz'da açıklanacak.

Sınav Giriş Belgesi

Adaylar sınav giriş belgesini ÖSYM'nini Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alabilecekler. ÖSYM şifrelerini unutan adaylar e-devlet üzerinden de sisteme giriş yapabilirler.

Sınav Belgesi Tıklayınız

Maske Takmak Zorunlu mu? ÖSYM başkanından açıklamalar

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri şöyle anlattı:

"Sınavın gerçekleştirileceği 81 ilde bulunan 94 sınav merkezindeki sınav binaları detaylı olarak temizlendi ve dezenfekte edildi.

Sınav binalarının bahçelerine adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmayacak. Sınav binasına girişte, bina içerisinde ve sınav binasından çıkışta adayların sosyal mesafeyi korumaları için görevliler tarafından yönlendirme yapılacak. Bina girişinde adaylar ve görevlilere el dezenfektanı uygulanacak, maske ve el dezenfektanı dağıtılacak. İsteyen adaylar kendi maske ve dezenfektanlarıyla sınava girebilecekler. Sınav görevlilerinin tamamına lateks eldiven dağıtılacak. Sınav evrakı dağıtan görevliler de lateks eldiven kullanacak. Adaylar, sınav salonlarına geçip sıralarına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarabilecekler."

Adaylara, sosyal mesafenin korunması için sınava en fazla bir yakınlarıyla gelmeleri uyarısında bulunan Aygün, ayrıca adayların sınava giriş belgelerini ve geçerli kimlik belgelerini unutmamaları gerektirdiğini de hatırlattı.

Haber Ara