Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 11:24:50

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor
Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekili seçilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, mazbatasını aldı.

İstanbul Adalet Sarayı'daki İl Seçim Kurulu'na gelen Tanrıkulu, mazbatasını aldıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçen dönemde Türkiye'nin neresinde insan hakları ihlali varsa yetişmeye, gidememe durumunda da soru önergesi vererek ya da yasa teklifi sunarak bunları Meclis'in gündemine getirmeye çalıştığını anlattı.

Tanrıkulu, hükümeti bu şekilde denetlemeye çalıştığını ifade ederek, "Bazıları milletin malından, mülkünden çalarken biz zamanımızdan çaldık ve vekilliğin hakkını yerine getirmeye çalıştık. Özellikle insan hakları ihlalleri konusunda Meclis'te bir hafıza oluşturmaya çalıştık. Umarım bu dönemde geçen dönem yaratılan insan hakları ihlallerini onaracak bir hükümette Cumhuriyet Halk Partisi olur. Biz de onarmak için, geçen dönemin yarattığı tahribatı gidermek için milletvekili olarak çalışmaya devam ederiz" diye konuştu.

Tanrıkulu, gazetecilerin, "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun azınlık hükümetinin en son tercih olacağı, öncelikle koalisyon kurmaya yönelik bir açıklaması oldu. CHP bu durumu nasıl görüyor" sorusu üzerine, parlamento ahitliği içeriğinde bir hükümet çıkarılacağını belirterek, önceliklerinin yüzde 60'lık muhalefet bloğunun hükümet kurması olduğunu kaydetti.

Haber Ara