Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Mide yanması neden olur? Mide yanmasının sebepleri

Mide yanması neden olur? Mide yanmasının sebepleri kişiden kişiye göre değişebilir. Yaş, cinsiyet, gebelik durumu, ilaç kullanımı ve gıda tüketimi mide yanmasının altında yatan sebepler olabilir. Peki ama mide yanması neden olur ve mide yanmasını ne keser? Mide yanmasına sebep olan yiyecekler nelerdir? Mide yanmasına iyi gelen besinler nelerdir? İşte mide yanmasına ilişkin merak edilen bütün detaylar...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-11 22:36:03

Mide yanması neden olur? Mide yanmasının sebepleri

Mide yanması neden olur? Göğüs kafesinin orta kısmında meydana gelen mide yanması ya da diğer adıyla mide ekşimesi durumu, kişinin hissettiği ağrıya verilen isimdir. Bu durum yemek sonrasında, akşamları, eğilme ya da uzanmadan önce meydana gelebilir.

Mide yanması neden olur?

Mide yanmasının sebepleri aşağıdaki maddelerden biri ya da birkaçı şeklinde vücutta görülebilir. Mide yanması bir rahatsızlık olabileceği gibi, farklı bir hastalığın da habercisi olabilir.

Aşağıdaki semptomlardan herhangi biri ya da birkaçı gibi değişikliklerin vücutta görünmesi sonucunda en kısa sürede bir uzmana başvurmak gerekir. En doğru ve kesin bilgi bu kişiler tarafından verilecektir.

- Gastroözofageal reflü

 Helicobacter pylori enfeksiyonu

- Hazımsızlık

- Gastrit

- İlaç kullanımı

- Ülser

- Fıtık

- Gıda alerjisi ya da hassasiyeti

- Mide kanseri

- Alkol

- Sigara

- Tütün

Mide yanması nasıl geçer?

Mide yanmasını geçirebilmek için; süt, karbonatlı su, papatya çayı, kekik çayı, ballı zencefil çayı gibi içecekler tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra bol su tüketimine dikat etmelisiniz.

Mide yanmasına iyi gelebilecek olan besinleri tüketmek isteyenlerse;lifli meyve, çiğ sebze ve tam tahıllı gıdalar tüketebilir. Ayrıca mideye masaj yapmak ve sakız tüketmek de problemin en aza inmesini sağlayacaktır. 

Mide yanmasını tetikleyen alkol, soğan, sarımsak, baharat, tütün ve çikolata gibi besinlerden uzak durmak da önemlidir.

Haber Ara