Dolar

32,5776

Euro

34,9817

Altın

2.428,30

Bist

9.722,09

Middle East Eye: Esed rejimi PYD ile diyaloğu reddetti

Middle East Eye'de yer alan bir haberde Esed rejiminin Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na tepkiyle yaklaşsalar da PYD'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile diyalog kurmayı reddettiği iddia edildi. Haberde Şam'da bir yetkilinin SDG güçleri için 'Washington’un ajanları' ifadesini kullandığı kaydedildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-11 13:19:32

Middle East Eye: Esed rejimi PYD ile diyaloğu reddetti

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Bu haftanın başında PYD'den Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı durdurmak için Suriye rejimi ve Rusya ile görüşmeye hazır olduklarına yönelik bir açıklama geldi. Bunun üzerine Şam yönetiminden açıklama geldi.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, dün (10 Ekim) PYD öncülüğündeki SDG güçleri için "ülkelerine ihanet ettiler ve suç işlediler" dedi.

Reuters'a konuşan Miktad, "Herhangi bir diyaloğu kabul etmeyeceğiz ve yabancı güçlere rehine olmuş kişilerle konuşmayacağız" dedi. Miktad, "Washington'un Suriye'deki ajanları için burada herhangi bir yer olmayacak" ifadesini kullandı.

Dün Rusya'dan Ankara-Şam ve SDG-Şam hatları için "diyalog" çağrısı gelmişti.

Untitled-1_23
Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat

RUSYA: ANKARA-ŞAM ARASINDA DİYALOG İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün (10 Ekim) Rus ve Türk askeri yetkililerinin, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili sürekli temas halinde olduklarını belirterek "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyonu, ABD'nin bu bölgede attığı adımların sonucu. Yıllarca Amerikalıların burada yaptığı deneyin tehlikeleri, oradaki Kürt ve Arap aşiretleri karşı karşıya getirerek Kürt kartının oynanmaması konusunda uyardık" dedi.

Lavrov, Barış Pınarı Harekatı öncesinde Rus ve Türk liderlerin görüştüğü bilgisini aktararak, "Rus ve Türk askeri yetkililer, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili sürekli temas halinde. Şimdi Şam ve Ankara arasında diyalog kurulmasını sağlamaya çalışacağız. Bunun iki tarafın da çıkarına olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

LAVROV: ŞAM-SDG ARASINDA DİYALOG KURULMALI

Lavrov, Şam yönetimi ile SDG arasında diyalog başlatmaya çalışacaklarını da kaydetti.

TRUMP: UMARIM ANKARA-SDG ARASINDA DİYALOG KURABİLİRİZ

ABD Başkanı Donald Trump, bugün (11 Ekim) Minnesota eyaletinde yapacağı miting öncesi Beyaz Saray'dan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Burada "Umarım Türkiye ve Kürtler arasında arabuluculuk yapabiliriz" dedi.

 

Haber Ara