Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

MHP hükümette yer alacak mı?

Koalisyon görüşmelerinde bugün MHP lideri Bahçeli ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, 'Sayın Bahçeli, 7 Haziran’dan bu yana dile getirdiği şekilde hükümette bulunmama görüşlerini tekrar ettiler' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 11:40:24

MHP hükümette yer  alacak mı?

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyetin koalisyon arayışları kapsamında MHP ile yaptığı görüşme sona erdi. Görüşme 1 saat 45 dakika sürdü. 

Görüşme sonrasında kameraların karşısına geçen Başbakan Davutoğlu, MHP'nin hükümet ortaklığı içinde yer almayacağını Bahçeli'nin kendisine ilettiğini söyledi:

"Sayın Bahçeli kendi tutumlarıyla ilgili son derece açık yürekli bir değerlendirmede bulundu. 7 Haziran'dan bu yana dile getirdiği şekilde hükümette bulunmama görüşlerini tekrar ettiler. Kendilerinin hükümet ortaklığında bulunmama yaklaşımını belirttiler. Tabi bu saygı duyduğumuz bir görüştür."

Bahçeli yazılı açıklama yapacak

Toplantı sonrası MHP tarafının bir basın toplantısı düzenlemeyeceği, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yazılı bir açıklama yapacağı duyuruldu.

AK Parti ilk görüşmesini Pazartesi günü CHP ile yapmış, 1 saat 40 dakika süren bu görüşme CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşmişti. AK Parti-MHP görüşmesi ise TBMM'de gerçekleşti. İktidar partisinin bir sonraki randevusu ise Çarşamba günü HDP ile olacak.

Saat 13'te TBMM'de başlayan görüşmede Davutoğlu'na AK Parti'den Faruk Celik, Mahir Ünal, Haluk Ipek, Lütfi Elvan ve Ertan Aydin; Bahçeli'ye ise MHP'den Semih Yalçın, Oktay Vural, İsmet Büyükataman, Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Mustafa Kalaycı eşlik etti.

CHP görüşmesinin ardından AK Parti ve CHP tarafından birer milletvekilinin görüşmelere devam edileceği açıklanmıştı.

AK Parti yetkilileri birinci tur görüşmelerin ardından CHP ve MHP ile ikinci tur görüşmelerin yapılacağı, HDP ile bunun gerçekleşmeyeceği açıklanmıştı.

Devlet Bahçeli güzel bir jeste imza atarak Ahmet Davutoğlu'nu kapıda karşıladı.

YAKINLIĞIN ÖLÇÜSÜ NETLEŞİR
 
Başbakan Davutoğlu, CHP ve MHP'ye hangi uzaklıkta oldukları sorulmuş, Davutoğlu ise şöyle yanıt vermişti: CHP ile de MHP ile de bu anlamda yakınlığımız aynı. Bu süreçte olumlu kavramlar kullanalım. Uzaklık değil negatif bir kelime. CHP ile görüşmemiz olumlu geçti, sıcak bir atmosferde geçti. Hepimiz bu ülkeye hizmet için varız. Birbirimize duyduğumuz saygı millete de güven verecektir. Millet şu anda birbiriyle konuşabilen anlaşabilen bir yaklaşımı istiyor. Milletimizin bu talebini karşılayacak şekilde tutum almamızı bekliyorum. MHP ile yarın görüştükten sonra sürecin ilerlemesi konusunda bu yakınlığın ölçüsü daha netleşir.
 

Haber Ara