Dolar

32,4440

Euro

34,7443

Altın

2.440,18

Bist

9.915,62

'MHP, AKP'nin değil sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan 'MHP, AKP'nin değil sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-02 16:58:12

'MHP, AKP'nin değil sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir'

AA'nın haberine göre rejim ve özellikle anayasanın "yamalı bohçaya" döndüğünü, sistemin revizyondan geçirilmesi gerektiğini ifade eden Adan, şunları söyledi:

"Sigara tiryakisi gibi hukuksuzluk bağımlısı haline gelen parlamenter sistem sağlığına kavuşturulmalı, akciğerleri temizlenmelidir. O halde siyasi tıkanıklığın giderilmesi ve cumhurbaşkanlığı makamı ile iktidarın çözüme sevk edilmesi için zorlayıcı bir demokratik siyasi dalga yaratılmalıdır. MHP bunun için harekete geçmiştir. Madem yargı erki mevcut anayasanın verdiği yetkileri kullanarak üzerine düşeni yapamamaktadır, o halde parlamento devreye girmelidir. İşte bunun içindir ki Sayın Devlet Bahçeli milletin merci olan parlamentonun devreye girmesini, ardından da halkın reyine müracaat edilmesini meşru bir çözüm yolu olarak göstermiştir."

"MHP'nin buradaki işlevi rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır. MHP, AKP'nin değil sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir" diyen Adan, bunun yolunun, parlamentoyu çalıştırmaktan geçtiğini ifade etti.

Haber Ara