Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Meteoroloji'den Marmara için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmede Marmara için sağanak yağış uyarısı yapıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-23 15:45:05

Meteoroloji'den Marmara için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı ve kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'nin gece saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın güneyi ve doğusu, Batı Karadeniz ile İstanbul çevrelerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

YAĞIŞ GECE SAATLERİNDEN İTİBAREN ETKİLİ OLACAK

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı ve kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'nin gece saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın güneyi ve doğusu, Batı Karadeniz ile İstanbul çevrelerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

7 İL İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre, Aydın, Muğla, İzmir, Antalya, Isparta, Burdur ve Balıkesir'de kuvvetli yağış bekleniyor.

YARIN SABAHA DİKKAT

Aydın ve Muğla'yı kapsayan bölgede bu gece başlayacak yağış, yarın sabahtan itibaren çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacak. İzmir, Balıkesir ve Antalya çevrelerinde bu geceden itibaren kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışlar Antalya'da yarın öğleden itibaren çarşamba akşama kadar aralıklarla çok kuvvetli ve yer yer şiddetli görülecek.

Isparta ve Burdur çevrelerinde yarın sabah başlayacak kuvvetli yağış çarşamba günü de sürecek. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 25

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu 22

İzmir: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Bursa: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu 28

Adana: Parçalı ve az bulutlu 29

Antalya: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu 24

Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu 20

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu 20

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 16

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 26

Haber Ara