Dolar

32,3253

Euro

35,1507

Altın

2.295,71

Bist

9.056,53

Merkel'den son dakika açıklaması! 'Türkiye'ye silah satışı...'

Merkel, NATO ortağı Türkiye'ye silah ihracının tamamen durmaması gerektiğini söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-12 17:10:30

Merkel'den son dakika açıklaması! 'Türkiye'ye silah satışı...'

Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye ile silah ihracatının durdurulmasıyla ilgili konuşan Merkel "NATO müttefikimiz Türkiye'ye silah ihracatının tamamen yasaklanmasına karşıyım" dedi.

Ayrıca Almanya Başbakanı "Türkiye için daha sert bir seyahat uyarısına gerek yok" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, "(Silah ihracatına ilişkin) Türkiye'nin bize gönderdiği bütün büyük talepleri karşılamayız ki bunların sayısı az değil, silah satışını dondurduk" demişti.

Gabriel, "eğer bir NATO üyesi talep ederse, Berlin'in silah göndermekle yükümlü olduklarını hatırlatarak bunun şu an mümkün olmadığını" belirtmişti.

AB Bakanı Ömer Çelik Londra'da yaptığı açıklamada silah satışıyla ilgili, "Silah satış mevzusu ise şöyle, Türkiye bu silahları IŞİD ve PKK ile mücadele için kullanıyor. Silah vermemeleri Türkiye'ye zarar vermez. Türkiye kendini egemen bir devlet olarak korur.Bizim burada verdiğimiz etkili mücadele ile Türkiye bir devlet olarak kendi sınırlarını koruyor. Ama aynı zamanda da Avrupa'nın güvenliğini ve sınırlarını koruyor. Dolayısıyla Türkiye'nin terörle mücadelesinde bir zaaf ortaya çıkarmak demek Almanya'nın ve Avrupa'nın da güvenliğinde bir zaaf ortaya çıkarmak demektir. Günübirlik konuşulacak bir konu değil. Almanya'nın güvenlik meselesini politik meselelerden uzak tutması lazım. " ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara