Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Merkel'den Meclis'e giren Nazilere ilişkin açıklama

Almanya'nın ırkçı partisi AfD'nin Meclis'e girmesi şaşkınlık yaratırken, Merkel'den 'AfD'nin Almanya'nın gelecekteki Avrupa politikasında etkisi olmayacak' açıklaması geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-25 15:49:57

Merkel'den Meclis'e giren Nazilere ilişkin açıklama

Almanya'nın 'istikrarlı bir hükümete ihtiyacı olduğunu ve diğer partilerin de bunu sağlamak için sorumluluğu bulunduğunu söyleyen Merkel, diğer 3 parti ile koalisyon görüşmeleri yapacaklarını açıkladı.
Ancak Merkel görüşmeler gerçekleşene kadar bu konuda daha fazla açıklama yapamayacağını vurguladı.

Seçimlerin ardından 2. olan Sosyal Demokratlar (SPD) ana muhalefette yer alacaklarını açıklaması nedeniyle Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) ile Yeşiller Partisi ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile koalisyona gitmesi bekleniyor.

'BİRBİRİYLE KOALİSYON YAPMA YETENEĞİ OLAN PARTİLER ÇÖZÜM ARAYACAK'

Merkel seçimlerde 3. olan ve 709 sandalyeli parlamentoya 94 milletvekili göndermesi beklenen aşırı sağcı AfD'nin ülkesinin gelecekteki dış politikası, Avrupa ve sığınmacı politikası üzerinde etkisi olamayacağını savundu.
Merkel, AfD'nin performasının Almanya'nın politikalarını herhangi bir şekilde etkileyip etkilemeyeceği sorusuna "Sanmıyorum" yanıtını verdi.

Almanya Başbakanı "Birbiriyle koalisyon yapma yeteneği olan olan partiler çözüm arayacak. Tabii ki farklılıklar olacaktır. Ama AfD'nin etkisi olamayacak" ifadelerini kullandı.

'2015'TEKİ SIĞINMACI KRİZİ TEKRARLANMAYACAK

2015'teki Sığınmacı krizinin Almanya'da bir daha tekrarlanmayacağını belirten Merkel "Sığınmacı krizinin aynı şekilde tekrarlanacağını düşünmüyorum. Bunu önlemek için çok sayıda önlem alındı" dedi. Merkel ülkede erken seçime gidileceği iddialarını da 'spekülasyon' olarak niteledi. Almanya Başbakanı "Yeni seçim konusunda herhangi bir spekülasyon seçmenlerin kararına saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.

Haber Ara