Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Meral Akşener'den kına açıklaması

MHP'den ihraç edilen Akşener, eline Türk bayrağı şeklinde yaktığı kınaya gelen eleştirilere cevap verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-17 21:16:51

Meral Akşener'den kına açıklaması

İstanbul'da Eyüp Milli Dayanışma ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen 'Neden Hayır Diyorum' başlıklı toplantıda konuşan Akşener, Niğde'de yapacağı toplantının iptaline tepki gösterdi.

Akşener, "Şimdi Niğde'ye gideceğim. Vali dükkan gezmeye mani olabilecek mi? Kapı zili çalmaya mani olunabilinir mi? O Niğde'de oturup bir kahvede kahve içmeye, çay içmeye mani olunabilinir mi? Hayır" dedi.

'NİYE KINA YAKMIŞIM? SİZE NE'

Akşener, eline kanı yakmasına yönelik eleştirilere de cevap verdi:

"Herkes bozuldu bu işe. Türkiye'de kınayla ilgili bihaber olan ne çok insan varmış. Kına önce kurbana yakılır, Allah'a kurban. Evlenirken genç hanıma yakılır, ailesine kurban adansın diye. Sonra bizim gibi kadınların doğurduğu erkek çocuklara yakılır, askere giderken vatanına kurban olsun diye. Bunu analar yakar, sağ eline yakar. Yakarken der ki ‘ya şehit ol, ya gazi'. Şimdi Balgat başta olmak üzere, Çankaya hepsi beraber benim kınaya çok kızdılar. Niye kına yakmışım. Size ne, yaktım size ne? Ama bir şey öğrendim, kınanın nerelerde yakıldığına dair bilgileri yok. Hepsinin çoluk çocuğu paralı askerlik yaptığı için anaları kına yakmadı. Nereden bilsinler."

Haber Ara