Dolar

32,3360

Euro

35,1700

Altın

2.244,21

Bist

8.718,11

Meghan Markle kimdir ?

Amerikalı oyuncu Meghan Markle. Meghan Markle kimdir? Galler Prensi'nin eşi Meghan Markle kimdir? İşte Meghan Markle'ın biyografisi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-28 12:14:10

Meghan Markle kimdir ?

Rachel Meghan Markle, 4 Ağustos 1981'de  Los Angeles'ın Kaliforniya eyaletinde  doğdu. Afro Amerikalı bir anne ve Amerikalı bir babanın kızı. 2003 yılında Chicago yakınlarındaki Northwestern Üniversitesinden tiyatro ve uluslararası ilişkiler alanında diploma alarak mezun oldu. Birleşmiş Milletler kadın elçisi. 

 

Markle, ilk olarak General Hospital adlı dizinin bir bölümünde küçük bir rol aldı. Kariyerinin başlarında biraz zorluk çeken Markle 2015 yılında bu durumla ilgili "Siyahi roller için yeterince siyah değildim ve beyazlar için yeterince beyaz değildim, beni bir işe koyamayan etnik bukalemun ortasında bırakıldım." ifadelerinde bulundu

TV dizisi Suits'te canlandırdığı Rachel Zane karakteri ile sivrildi. Bilim kurgu dizisi Fringe'de özel ajan Amy Jessup rolüyle yer aldı. 2003 yılında Chicago yakınlarındaki Northwestern Üniversitesi'nden tiyatro ve uluslararası ilişkiler alanında diploma alarak mezun oldu.

Markle hayır işleriyle de adını duyurdu. Markle Afganistan'da bulunan ABD kuvvetlerini ve ailelerini ziyarete gitti. Menstrüel sağlığın duyurulması için Delhi ve Mumbai'de kadınlarla buluştu ve yardım dernekleri için iş birliği yaptı.

Haziran 2016'dan bu yana Galler Prensi Harry ile ilişkisi olan Markle 2017'nin kasım ayında nişanlandı ve 2018'in ilkbaharında Prens Harry ile evlendi. Nişanlanması üzerine Markle oyunculuk faaliyetlerine son verdiğini ve zamanını insani yardım çalışmalarına ayıracağını açıkladı. Suits, Beni Unutma, Patrondan Kurtulma Sanatı ve Aşk Gibi Bir Şey filmlerinin kadrosunda yer aldı.

Haber Ara