Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

MEC Vakfı kurbanları Endonezya'ya ulaştıracak

'Hedef yüzde yüz Allah rızası ve yüz binlerce tebessüm' diyerek yola çıkan M. Es’ad Coşan Vakfı, 12. Uluslararası Kurban Organizasyonu kapsamında kurbanlıkları Endonezya'ya ulaştıracak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-20 17:21:29

MEC Vakfı kurbanları Endonezya'ya ulaştıracak

TIMETURK | HABER MERKEZİ

M. Es'ad Coşan Vakfı, 12. Uluslararası Kurban Organizasyonu kapsamında kurban bağışlarını ibadet hassasiyetiyle ve ilk elden/aracısız olarak Endonezya'ya ulaştırmaya hazırlanıyor. Kurban dağıtımını "insani ve İslami bir vazife olarak kabul ettiğini belirten" Vakıf, Endonezya'yı seçmelerinin nedenini, "Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi, nüfus yoğunluğu bakımından ise en büyük dördüncü ülkesi" olması ile açıklıyor.

M. Es'ad Coşan Vakfı, yaklaşık 250 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya için "önemli topraklar" diyor ve bölge ile ilgili şu bilgileri veriyor:

 

"Müslümanlarla ilgili gündem hep Ortadoğu olsa da Asya-Pasifik'teki Müslüman nüfus oranı Ortadoğu'nun 3 katı. Bu bölge, küresel güçlerin sürekli ilgi odağında bulunan, diğer Müslüman ülkeler tarafından genellikle unutulan önemli bir bölge. Yozlaştırma çalışmalarına rağmen İslâm'ı gereği gibi yaşamaya çalışanların sayısı ise az değil. Son yıllarda dinî hayata dair bilinçlenmenin hız kazandığı ve halkı İslamî kimliğe kavuşturma, sosyal dayanışmayı sağlama amacı taşıyan çalışmaların giderek arttığı biliniyor."

KURBAN BEDELİ

Vafın açıkladığı kurban bedeli şu şekilde:

1 Kurban Bedeli= 240 Avustralya Doları (Yaklaşık 680 TL dir)

Haber Ara