Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Marjinal sol grupların hedefi Nureddin Yıldız

Sinop karıştı! Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nureddin Yıldız’ın vermesi planlanan konferansı protesto eden marjinal sol grup ile polis arasında arbede yaşandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-13 11:50:31

Marjinal sol grupların hedefi Nureddin Yıldız

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ortaklığıyla Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nureddin Yıldız, Sinop ve Ayancık ilçelerinde konferans verecekti.

KONFERNAS İPTAL EDİLDİ

Fakat konferans marjinal sol grupların eylemi nedeniyle iptal edildi.

SALONA YÜRÜDÜLER

Sinop'ta planlanan konferans öncesi Barış ve Demokrasi Platformu üyeleri tarafından Uğur Mumcu Meydanında protesto açıklaması yapıldı. Eylemciler basın açıklamasını tamamlamaları ardından konferansın yapılacağı Atatürk Spor Salonu'na doğru yürüyüşe geçti.

olay

EYLEMCİLERLE POLİS ARASINDA ARBEDE

Halk Eğitim Merkezi istikametinden spor salonuna doğru slogan atarak yürümeye devam eden grup, Atatürk Spor Salonu yakınında polis tarafından oluşturulan barikatı yıkarak polisle karşı karşıya geldi ve aralarında uzun süre arbede yaşandı. Polis barikatını aşan eylemciler, spor salonunun tüm kapılarını kapatarak burada slogan atmaya başladı.

KONFERANSIN İPTALİ KALABALIĞA İLETİLDİ

Olayların sürmesi ardından İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, kalabalığa konferansın iptal edildiğini duyurdu. Ancak eylemciler dağılmayı reddederek, slogan atmaya ve türkü söylemeye devam etti.

KONFERANSI DİNLEMEK İSTEYENLER SALONDA MAHSUR KALDI

Konferansı dinlemek için daha önce salona giren bazı vatandaşlar, salonda mahsur kaldı.

KONFERANSI DİNLEMEK İSTEYENLERDEN "TEKBİRLE" CEVAP VERDİ

Konferansı dinlemek için gelen bazı vatandaşlarla marjinal sol grup arasında gerginlikler yaşandı.

Konferansı izlemek isteyen bir grup genç spor salonunun arka sokağında slogan atarak ve tekbir getirerek salona doğru yürüşe geçti. Grup içerisindeki bazı eğitimciler STK temsilcileri gençleri uzun süre sakinleştirmeye çalıştı. Grup, toplu olarak dua okuyarak olay yerinden dağıldı.

f4

YILDIZ: VALİLİK ve KAYMAKAM YANLIŞLARINI DÜZELTTİKTEN SONRA...

Yıldız bir açıklama yaparak şunları söledi:

 "Şahsımız açısından üzücü ve esef verici olarak görmüyorum. Genç kardeşlerimizle buluşacaktık. Burada buluşmak nasip değilmiş. Rabbimden bizim ve dinleyecek genç kardeşlerimiz açısından da niyetlerimizi kabul buyursun. İnşallah bürokrasideki hantallık ve idarecilerin, bilhassa valilik ve kaymakamlığın yanlışlarını ve ihmallerini düzelttikten sonra inşallah ilk fırsatta Sinop'a geleceğiz. Gerekirse köy köy Sinop'a doyacağız. Yılmadık, hiç bir zaman yılmayı düşünmüyoruz. Kardeşlerimize zarar gelmesin, niyeti kötü olanlar yanlış bir iş yapmasın, biz vesile olmayalım diye meseleyi uzatmadan geri dönüyoruz. Köy köy dolaşmak üzere geri döneceğiz."



PROGRAM İPTAL EDİLDİ

Çıkan olayların ardından program iptal edildi.

SOSYAL DOKU'DAN AÇIKLAMA

Kamuoyunun Dikkatine

Öncelikli olarak toplumumuzun problemleri ve kardeşlik hukukunun gerektirdikleri, daha genel bir pencerede de toplumumuzun parçası olduğu büyük ümmet perspektifine dair meseleler üzerine yıllardır mesai harcayan Sosyal Doku Vakfı, Nureddin Yıldız hocamızın himayesinde faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur.

Hocamız aktif olarak konferans ve eğitim etütleri gerçekleştirmeye başladığı 90'lı yıllardan bu yana 7 binin üzerinde konferans vermiş, daha fazla sayıda toplulukla düşünce alışverişi için bir arada olmuş ve hâlen olmaya devam etmektedir. Uzun yıllardan beri sürmekte olan çalışmaları boyunca da ülkemizdeki ve dünyadaki her fikir çevresinden insan ve grupla teşrik-i mesaisi ve dirsek temasını karşılıklı müsamahayla sürdürmüştür.

Türkiye'nin yüzlerce ilçesini ve dört köşesini birçok defa dolaştığı ve hiçbir nicelik kaygısı gözetmeden davetlere icabet ettiği bu hassasiyeti boyunca sadece fayda ve istifadeyi gözetmiş, gayretleri ve yorgunluğuna karşın hiçbir kurumdan/kişiden bir karşılık beklememiş ve almamıştır. Yalnızca ümmet havuzunda toplanmak için koşturmuştur. İddialarının kaynağı ümmetinin birikimi ve grubu da ümmetin kendisidir. Hiçbir ortam ve durumda ümmetinden daha dar bir çevre ve çerçeveye davetçi olmamıştır.

Gelinen noktada Nureddin Yıldız hocamız, ümmetin ihtiyacına yönelik sohbetleri, samimiyeti ve gayretine karşılık toplum tarafından büyük bir teveccühe mazhar olmuştur. Sadece bu sezon vakfımıza ulaşmış ve hocamızın gece gündüz ayırt etmeksizin programlanmış çizelgesinde yer bulmayı bekleyen 500'ün üzerinde konferans talebi vardır. Hocamız bu konferanslara şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da il-ilçe ayırt etmeksizin yetişmeye çalışmaktadır.

Halkımızın her kesiminden gelen konferans ve sohbet talepleri, öncül olarak sunulan nitelik şartları dışında bir ayrımcılığa tâbi tutulmaksızın sırayla işleme alınmakta ve ülkemizi önceleyen bir titizlikle her köşeye ulaşılması öncelenmektedir.

Buna karşılık hocamızın sohbetlerinden rahatsız oldukları anlaşılan bir takım marjinal gruplar, hocamız hakkında asılsız iftira ve hakaretlerle karalama kampanyası yürütmek istemişlerdir. Güya hedefleri hocamızın sohbetlerini engellemek olan bu gruplar, tamamen hukuksuz ve insafsız yöntemlere başvurmuşlardır. Hamdolsun ki bütün bu girişimler halkımız ve sivil toplum kuruluşlarının sağduyulu yaklaşımlarıyla halkın vicdanında mahkum olmuş, hocamız konferanslarını daha büyük bir teveccühle gerçekleştirmeye devam etmiş ve etmektedir. Ayrıca hocamız hakkında -söylemedikleri veya söylediklerinin çarpıtılması üzerinden- açılan davaların tamamı şimdiye kadar lehimize sonuçlanmıştır.

Ülkemizde Müslüman'a ve Müslümanlığa düşmanlığıyla bilinen çevrelerin taşkınlıkları hem ümmetimizin vicdanında hem de ülkemizin mahkemelerinde karşılığını bulmuştur. Bu aşırı ve gayrı ahlakî tavır sahipleri hakkında tüm yasal müracaatlar yapılmış, suç duyurularında bulunulmuş ve şimdiden sonra da bu hukuksuz ve vicdansız iftira, hakaret ve karalamaları yapanlara ve medya yoluyla bunları yayanlara karşı gerekli hukuki girişimlere devam edilecektir. Bu alçakça saldırıları yapanlar hukuk karşısında hesap vermektedirler, vermeye de devam edeceklerdir.

Kamuoyunun çok iyi bildiği gibi hocamız hakkında atılan iftiralar tamamen asılsız olduğu gibi sadece iftiraları atanların seviyesizliğini belgelemektedir. Bu karalama ve saldırılar bizi çalışmalarımızdan alıkoymayacaktır. Nureddin Yıldız hocamız toplumdaki bu ihtiyaç ve talep devam ettiği sürece imkanlar ölçüsünde konferans ve sohbetlerine devam edecektir.

Akl-ı selimle hareket eden herkesin takdir edeceği gibi bir fikir karşısında fikri ve tahammülüyle duramamak sadece o davranış sahibini küçültür. Hele karşısındaki kişiye onun ifade ve beyanı olmayan sözleri isnat ve izafe ederek hücum etmek daha da düşük bir seviyedir.

Öncelikle toplumumuz, sonra da ümmetimizin selametinin âlimlere ve toplumun her kesimine tahammülle yol alabileceğini hatırlatırız. Hiçbir şeye tahammül edememeyi tabu edinmiş kimselerin ise yerlerinde saymaktan başka alacakları yol yoktur.

Sosyal Doku Vakfı Yönetim Kurulu

İHH'DAN AÇIKLAMA

Sinop'ta programı iptal edilen Nurddin Yıldız'la ilgili açıklama

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sinop İHH işbirliğiyle yapılması planlanan Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nureddin Yıldız'ın Sinop ve Ayancık ilçelerinde vereceği konferans salon önündeki gösteriler nedeniyle Sinop Valiliği tarafından iptal edilmiştir.

Provakatif gruplar günler öncesinden konferansın yapılmaması için karalama kampanyası başlattığı halde Sinop Valiliği ve emniyet yetkilileri gerekli önlemi almamış ve meydana gelen sorun karşısında büyük bir acziyet göstermişlerdir.

İlahiyatçı-Yazar Nureddin Yıldız sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok yerindeki Müslümanlar tarafından saygı gören sözlerine değer verilen önemli bir şahsiyettir.
Uzun zamandır, Nureddin Yıldız'ın geçmişte yapmış olduğu sohbetlerin içerisinden bazı cümleler cımbızla çekilip bağlamından koparılarak söylemediği halde sanki o söylemiş gibi gösterilerek kendisine yönelik büyük bir iftira ve karalama kampanyası yürütülmektedir.

Bu süreçte bazı provakatif gruplarca Nureddin Yıldız'a karşı bir linç girişimi başlatılmıştır. Ancak bu grupların söylemlerine, eylemlerde attıkları sloganlara ve bazı yerlerde açtıkları pankartlara bakılırsa dertlerinin Nurettin Yıldız'dan daha çok kendi ideolojilerini dayatma herkesi tek tipleştirmek olduğu açıktır.

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak burada asıl dikkatini çekmek istediğimiz konu ise Sinop Valiliği ve Sinop Emniyeti'nin bu olay karşısında göstermiş olduğu acziyettir. Sinop içerisinde ki provakatif gruplar günler öncesinden hem yaptıkları açıklamalar hem de sosyal medya üzerinden yazdıklarıyla insanları kışkırtarak olay çıkartacaklarını belli etmelerine karşında hem Sinop Valiliği hem de emniyet birimleri geçen bu süre zarfında da konferansın yapılacağı gün de gerekli önlemleri almayarak, büyük bir zafiyet göstermiştir.

Sinop Valiliği ise bu faşist ve baskıcı yaklaşıma karşı anlamsız bir tavır takınmıştır. İHH İnsani Yardım Vakfı'nın genel merkezi ile görüşerek bilgi almış, İHH'nın programın yapılması yönündeki ısrarlı talebi kendisine iletilmiştir. Ancak valilik ve emniyet birimleri süreci iyi yönetemedikleri için programı iptal etmiş Nurettin Yıldız ve konferansa katılmak için Sinop'a gelen 2 otobüs katılımcı şehir girişinde durdurularak şehre girişlerine müsaade edilmemiştir.

Sinop Valisi Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada ise iptal talebinin İHH Genel Merkezi'nden geldiğini söylemiştir. Ancak İHH Genel Merkezi'nin bu şekilde hiç bir talebi olmamıştır. Program iptali tamamen Sinop Valiliği ve emniyetinin acziyetinin kaynaklanmaktadır.

Sinop Valisinin süreci iyi yönetemediğinin bir diğer göstergesi de Sinop Emniyet Müdürlüğünün organizatörlere Sinop Valiliğinden gelen emir doğrultusunda programın iptal edildiğini söylemesine rağmen kendilerine sorulduğu valiliğinin konuyla ilgili böyle bir emir vermediğini açıklamasıdır.

Sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok yerinde sözlerine değer verilen ve önemli bir yere sahip olan Nureddin Yıldız gibi bir hocanın, kendisine yönelik karalama kampanyasına kurban edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Sinop Valiliği ve emniyeti zamanında gerekli önlemleri alsaydı bu olayların belki hiç birisi yaşanmayacaktı.

İHH olarak biz bu tarz yobaz ve faşist baskılara karşı her zaman Nureddin Yıldız'ın yanında olduk ve elimizden geldiğince de olmaya çalışacağız.

İHH İnsani Yardım Vakfı, bu tarz protestolara ve faşist baskıcı dayatmalara hiçbir zaman boyun eğmemiş bundan sonra da etmeyecektir. Türkiye'nin her yerinde doğru bildiğimiz şeyleri haykırmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyurulur.

 

Haber Ara