Dolar

32,4466

Euro

34,7271

Altın

2.435,90

Bist

9.915,62

Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün ve Melih Gökçek açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı canlı yayında Sinan Aygün’ün rüşvet iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, ayrıca 'Gökçek hakkında FETÖ’ye finans sağlamak konusunda savcılığa gideceğiz' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-25 01:29:21

Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün ve Melih Gökçek açıklaması

Halk TV'de konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “Bunun arkasında iki kişi var. Biri bu kararları alan belediye yönetimi ve başkanı, o da savcılığa bunların hesabını verecek yakında” dedi.

“15 Temmuz başarılı olsaydı, en karlı bunlar olacaktı” diyen Yavaş “Sadece rant için, belediye başkanını haksız para almakla suçlamak, hayatında harama bulaşmamış insanı böyle karalamak ne demek?” ifadelerini kullandı.

"GÖKÇEK HAKKINDA DA SAVCILIĞA GİDECEĞİZ"

Kendisine rüşvet iddiasında bulunanların hiçbir siyasi partiden destek görmediğini kaydeden Yavaş “Arkalarında tek duran, kararı alan başkan ve dönemin belediye meclisi. Zaten birkaç konuda gittik ama Gökçek hakkında FETÖ'ye finans sağlamak konusunda savcılığa gideceğiz. Gerçekten FETÖ'yle mücadele edilecekse, sadece yelpaze sallayanlarla, Bank Asya'ya para yatıranların değil, bu para babalarının, güç sahiplerinin, ben istediğim zaman istediğimi yaparım diyenlerin ortadan kalkması lazım. İşte o zaman tam olarak cumhurbaşkanının dediği gibi bir hesap sorma dönemi ortaya çıkacak. Yoksa bu benden denirse bu işlerin sonu gelmez” dedi.

"PROJEDE AVM'Yİ SAKLAMIŞLAR"

Aygün'ün ruhsat için tekrar başvurduğunu belirten Yavaş “İnceleyeceğiz. Bu değersiz dediği inşaatının planında hiç sayılmayan kocaman AVM'yi saklamışlar, fili kibrit kutusuna saklamışlar yani. Kanun ne derse o olacak, belediye meclisinde de bu konuda hemfikiriz. Biz işimizi yargıyla çözeceğiz, kimseyi suçlamayacağız. Aygün için CHP'li diyorlar. Babamın oğlu olsa fark etmez. Biz asla yolsuzluğa bulaşmayacağız. Şirketlerden yanlış yapan olursa da affetmeyiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP eski milletvekili ve Ankara Ticaret Odası eski başkanı iş insanı Sinan Aygün'ün, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile CHP'li Belediye Meclis üyeleri ve avukatlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Aygün, ‘Yavaş ile ekibinin TMMOB Mimarlar Odası'na açılan davayı ancak kendilerine 25 milyon TL para verilirse bir üst mahkemeye taşıyacaklarını, aksi halde inşaatını yıkacakları' tehdidi ile karşılaştığını iddia etti.

Aygün'ün suç duyurusunda bulunduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyeleri Berkay Gökçınar ve Haydar Demir bir yazılı açıklamayla iddiaları reddetmişti.

Aygün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nu da hedef alan açıklamalar yapması üzerine Ankara İl Yönetimi tarafından disipline sevk edildi.

CHP il yönetimi, Aygün'ü 'tedbirli' olarak partiden ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk etti. İl disiplin kurulunun önümüzdeki hafta toplanarak Aygün'ü partiden ihraç etmesi bekleniyor.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eski CHP'li vekil Aygün hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütüne Yardım Etmek' nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1324754

Haber Ara