Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığına aday mı olacak? Mansur Yavaş'tan 2023 açıklaması

Sosyal medyada konuşulan iddia... Bir sosyal medya kullanıcısının yaptığı 'Chatham House’un 2023 öngörüsü: Türkiye Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Mansur Yavaş oturacak.' paylaşımı üzerine Ankara Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'tan açıklama geldi. Peki Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığına aday mı olacak? 2023'te cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş mı olacak? Sosyal medya kullanıcısına cevap veren Yavaş 'Chatham House’un böyle bir açıklaması olmamıştır, paylaşımı silmenizi rica ediyorum.' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-25 19:07:55

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığına aday mı olacak? Mansur Yavaş'tan 2023 açıklaması

Sosyal medyada konuşulan iddia... Bir sosyal medya kullanıcısının yaptığı "Chatham House'un 2023 öngörüsü: Türkiye Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Mansur Yavaş oturacak." paylaşımı üzerine Ankara Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'tan açıklama geldi. Peki Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığına aday mı olacak? 2023'te cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş mı olacak? Sosyal medya kullanıcısına cevap veren Yavaş "Chatham House'un böyle bir açıklaması olmamıştır, paylaşımı silmenizi rica ediyorum." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın 2023 yılında Cumhurbaşkalığına aday olup olmayacağı sıkça konuşulan konular arasında. Peki Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığına aday mı olacak?

Sosyal medya kullanıcısının “İngiltere'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından olan Chatham House'un 2023 öngörüsü: Türkiye Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Mansur Yavaş oturacak” ifadelerine yanıt veren Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

Chatham House'un böyle bir açıklaması olmamıştır, paylaşımı silmenizi rica ediyorum. Bizim tek derdimiz, görev süremizin son dakikasına kadar Ankaralıya en iyi şekilde hizmet etmek. Görevimizin bilinciyle, ilkelerimizden şaşmadan vatandaşlarımız için çalışmaya devam edeceğiz.

Mansur-Yavaş-Cumhurbaşkanlığına-aday-mı-olacak

 

Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?

Geçtğimiz günlerde gaazeteci Uğur Dündar da Mansur Yavaş'a aynı soruyu yöneltmişti. Dündar'ın "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?” sorusuna Mansur Yavaş şu yanıtı verdi:

"Ankara halkı beni Ankara'ya hizmet etsin diye seçti. Hatta böyle siyasi işlere karışmamı istemediği de belli ki sadece hizmet odaklı çalışınca şu konuşulmaya başlandı. “Adam işini yapıyor” Demek ki Türk milleti işini yapan adama hasret kalmış. İşini yaparken her şeye karışan insanı istemiyor. “Biz seni belediye başkanı olarak seçtik, belediye başkanlığını güzelce yap diyor”. Ben de memnunum, inşallah daha güzel hizmetler yapacağız. Atatürk'ün bize emanet ettiği Başkent'i dünya başkentleriyle yarışır bir hale getirmek için çalışacağız. Ondan sonra yarın sokağa çıktığımda “Geldi güzel de hizmet etti”, dendiği zaman benim için en büyük makam odur. Bunun haricinde bir şeye ne odaklıyım ne de düşünüyorum. Beni Ekrem Bey'le böyle zaman zaman yarıştırıyorlar ama şu kadarını söyleyeyim biz ancak hizmette yarışırız."

Gazetecilerin ısrarı üzerine Yavaş “Bir işi yaparken başka bir işe odaklanırsanız mümkün değil başarılı olamazsınız.” ifadelerini kullandı.

Haber Ara