Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

Malezya'daki FETÖ şüphelilerine 'IŞİD'e yardım' sorgusu

Malezya'da gözaltına alınan ve FETÖ elebaşları arasında gösterilen iki Türk vatandaşının, IŞİD'e yardım ve yataklık şüphesiyle sorgulandıkları belirtildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-04 16:33:49

Malezya'daki FETÖ şüphelilerine 'IŞİD'e yardım' sorgusu

Malezya'da gözaltına alınan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşları arasında gösterilen Turgay Karaman ile İhsan Aslan'ın IŞİD ile bağlantılarının soruşturulduğu bildirildi.

Terörle mücadele birimlerinin uzun süredir ikilinin telefon görüşmelerini dinlediğine dikkati çeken Hamidi, zanlıların Güvenlik Suçları Yasası kapsamında daha ileri soruşturma için gözaltında tutulduğunu ifade etti.

Hamidi, "Polisin özel terörle mücadele birimi, IŞİD eylemlerine yardım ve yataklık yaptığından şüphelenilen çok sayıda şahsın hareketlerini yakından takip ediyor. Bunlar arasında iki Türk vatandaşı da var" dedi.

Malezya emniyet kaynakları, Hamidi'nin açıklamasında kast ettiği iki Türk vatandaşının önceki gün gözaltına alınan Karaman ve Aslan olduğunu doğruladı.

FETÖ'nün Malezya'daki elebaşları arasında gösterilen Karaman ve Aslan'ın, ceza yasasının 130. maddesi çerçevesinde ulusal güvenliği tehdit suçlamasıyla 3 Mayıs'ta gözaltına alındığı açıklanmıştı.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara