Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Mahjoubi sosyal ağlarla ilgili şiddeti kınadı

Dijitalden Sorumlu Devlet Sekreteri Mounir Mahjoubi, okulların sosyal ağlara bağlı yeni bir şiddet biçimi karşısında eğitilmesi gerektiğini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-22 15:17:53

Mahjoubi sosyal ağlarla ilgili şiddeti kınadı

Timetürk Çeviri

Mahjoubi, sosyal ağlarla ilgili yeni şiddet davranışları ve sosyal ağlarda paylaşma isteğiolduğunu belirterek, bu fenomeni çok rahatsız edici olarak nitelendirdi. Pek çok kurumda, geleneksel tacizin yerini alan ve fiziki siber taciz olduğunu söyledi. MounirMahjoubi durumla başa çıkmak için ve daha iyi öğretmen eğitimi de dahilolmak üzere yeni çözümler bulma çağrısında bulundu.

Öğretmenlerin bu konuda eğitilmesini ve onların yalnız bırakılmaması gerektiğini ve böylece sessiz kalmamalarını sağlamanın önemini vurguladı.

CréteilVal-de-Marne bir lise öğrencisi,sosyal ağlarda öğretmenini oyuncak bir silahla soyma sürecinin yayını yaptıktan sonra, ağırlaştırılmış şiddetle suçlandı.

Video sebebiyle, siyasigruplar devletin üt düzey yöneticilerine tepkilerini ortaya koydu. Cumhurbaşkanı EmmanuelMacron, İçişleri ve Eğitim Bakanlarına bu tür olayların önlenmesi ve tekrarının olmaması için tüm önlemlerin almasını talimatını verdi.

Kaynak:  Le Figaro, AFP

 

Haber Ara