Dolar

32,4614

Euro

34,7255

Altın

2.436,74

Bist

9.915,62

Macron'un fotoğrafı bir restoranın giriş zeminine yapıştırıldı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam'ı 'bugün tüm dünyada kriz içinde olan bir din' olarak tanımlayan tartışmalı konuşmasından sonra körfez ülkesi Kuveyt'te bir restoran Macron'un fotoğrafını yere yapıştırarak müşterilerin üstüne basmasını istedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-26 15:19:01

Macron'un fotoğrafı bir restoranın giriş zeminine yapıştırıldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, açıklamalarına yönelik açıklamalarına tepkiler sürüyor.

Körfez ülkesi Kuveyt'te Fransa'ya tepki olarak marketlerdeki Fransız malları raflardan indirilirken, bir restoran Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un fotoğrafını yere yapıştırdı.
Restoran, Macron'un fotoğrafının altına "Lütfen burada dur" ifadesini de yazdı.

Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim, Macron'un açıklamalarını kınadı.

Ganim, yaptığı açıklamada, İslam sembollerine yönelik kasıtlı hakaretlerin kınanması ve dünya genelindeki tüm dinlere yönelik hakaretleri yasaklamak için diplomatik ortamda pratik önlemler alınması çağrısında bulundu.

Macron ne demişti?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İslam'ın bütün dünyada kriz yaşayan bir din olduğunu ileri sürerek, "İslamcı ayrılıkçılıkla" mücadele etmeleri gerektiğini iddia etmişti.
Paris yakınlarındaki Mureaux kasabasında konuşan Macron, “Genellikle karşı toplum oluşturmayla sonuçlanan İslamcı ayrılıkçılıkla mücadele etmeliyiz” demişti.
“İslam, bugün tüm dünyada kriz içinde olan bir din, bunu sadece ülkemizde görmüyoruz.” diyen Macron, “Bu aynı zamanda köktendincilik, dini ve siyasi projeler arasındaki gerilimlerle bağlantılı derin bir kriz ve giderek çok güçlü sertleşmeye yol açıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara