Dolar

32,3370

Euro

35,1947

Altın

2.246,83

Bist

8.718,11

Macron'dan ''polis şiddeti'' yorumu: Şoke oldum

Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Michel adlı siyahi bir müzik yapımcısının 3 polis tarafından şiddete uğradığı görüntüleri izlediğinde “şoke olduğunu” açıklandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-27 13:46:50

Macron'dan ''polis şiddeti'' yorumu: Şoke oldum

Fransa'da polis şiddetini çekip paylaşanlara 1 yıl hapis ve 45 bin euro para cezası verilmesini içeren yasa tasarısının kabul edilmesi tartışılmaya devam ederken, siyahi bir müzik yapımcısının polisler tarafından darp edildiği görüntüler ülkenin gündemine oturdu.

Yerel basında yer alan haberlere göre, geçen Cumartesi akşamı evinden maskesiz çıkarak Paris'in 17. bölgesindeki stüdyosuna giden müzik yapımcısı Michel isimli genç, maske cezası almamak için hızla stüdyosunun bulunduğu binaya girerken polisler tarafından yakalandı.

Stüdyo girişinde polisler tarafından yaklaşık 15 dakika boyunca darp edilen ve yüzünden de yaralar alan adamın imdadına diğer çalışanlar yetişti.

POLİSLER ŞİKAYETÇİ OLDU

İçeri biber gazı atan ve kapıyı açarak müzik yapımcısını gözaltına alan polisler, yapımcıdan kendilerini darp ettiği gerekçesi ile şikayetçi oldu.

Stüdyo çalışanlarının, şiddeti anbean kaydeden güvenlik kamerası görüntülerini savcılığa teslim etmesiyle işin seyri değişti.

Savcılık, ifadesini aldığı yapımcıyı serbest bıraktı, polisler hakkında soruşturma açtı. Görüntüler sosyal medyada ve TV kanallarında yayımlanınca devreye İçişleri Bakanı da girdi. Polisler, soruşturma tamamlanana kadar açığa alındı.

​Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ise olayın soruşturulduğu, görüntülerde yer alan polislerin hatalı bulunmaları dahilinde cezalandırılacakları ifade edildi.

BFM TV, görüntüleri izleyen Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ise 'şoke olduğunu' söylediğini açıkladı.

'BİZLERİ KORUMASI GEREKEN POLİSLER, BİZİ DARP EDİYOR'

Savcılık ifadesi ardından kameralar karşısına geçerek yaşadıklarını anlatan Michel ise, "Bizleri koruması gereken polisler, bizi darp ediyor. Bu kişilerin cezalandırılmasını istiyorum. Benim, kendilerini darp ettiğimi, silahlarını almaya çalıştığımı iddia ettiler. Şanslıydım zira güvenlik kamerası bunları kaydetmişti, o görüntüler olmasaydı şu an karşınızda olamazdım" dedi.

Michel, memurların kendisine ırkçı hakaretler yağdırdığını ve 48 saat boyunca gözaltında tuttuklarını söyledi.

Fransa'da polislerin uyguladığı şiddet son dönemde büyük tepki çekiyor. Son olarak göçmenlerin protestosundaki sert müdahale hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Haber Ara