Dolar

32,4516

Euro

34,7543

Altın

2.435,48

Bist

9.915,62

Macaristan'a 'Suriyeli mülteci' tepkisi

ABD yönetimi, Suriyeli mülteciye ceza verilmesi nedeniyle Macaristan'a sert tepkide bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-07 04:22:37

Macaristan'a 'Suriyeli mülteci' tepkisi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD yönetimi, 2015 yılında Macaristan'ın Sırbistan sınırındaki bir eylemde polise taş attığı gerekçesiyle Suriyeli mülteci Ahmed Hamid'e 10 yıl hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Macaristan'da 10 yıl hapis cezası alan Suriyeli mülteci Ahmed Hamid (40) ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "ABD, Eylül 2015'te Macaristan-Sırbistan sınırında polisle ilticacılar arasındaki çatışmaya karışan Suriyeli mülteci Ahmed Hamid'in 'terörizm' değerlendirmesiyle yargılanıp mahkum edilmesinden endişe duymaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Macaristan hükümetinin şeffaf bir soruşturma yürütmesi ve bağımsız sivil toplum gruplarından da bilgi alması konusunda teşvik edildiği açıklamada, "Bay Hamid'in davasını yakın bir şekilde takip edeceğiz." denildi.

Geçen yıl eylül ayında Macaristan'ın Sırbistan sınırında sınırların açılması için yapılan gösteri sırasında "polise taş atmaktan" yargılanan Hamid'e 10 yıl hapis cezası verilmişti. Macaristan'da polise taş atmanın "terör eylemi" kapsamında değerlendirildiği ve mahkemenin en üst sınırdan ceza verdiği kaydedilmişti.

Haber Ara