Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Lübnan Başbakanı Hariri Abu Dabi'de

Lübnan başbakanlığı görevinden istifa eden Hariri, Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan ile görüştü. - Hariri, Abu Dabi'deki temaslarının ardından tekrar Riyad'a döndü

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-07 16:12:47

Lübnan Başbakanı Hariri Abu Dabi'de
Lübnan başbakanlığı görevinden geçen cumartesi istifa ettiğini duyuran Saad Hariri'nin, Abu Dabi Veliaht Prensi ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüştüğü bildirildi.

Hariri'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, bu sabah Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'tan BAE'ye geçen Hariri'nin, Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan ile görüştüğü ifade edildi.

Görüşmede, "Kardeş iki ülke arasındaki ilişkiler ile Lübnan'da yaşanan son gelişmelerin" ele alındığı kaydedildi. Görüşmeye ilişkin başka bir bilgi verilmedi.

Açıklamada, Hariri'nin temaslarının ardından tekrar Riyad'a döndüğü bilgisi paylaşıldı.

İran lideri Ali Hamaney'in başdanışmanı ve eski İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti'yi geçen cuma Beyrut'ta kabul etmesinin ardından sürpriz bir şekilde Riyad'a geçen Hariri, burada katıldığı bir televizyon programında başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

İstifa açıklamasında Hizbullah ve İran'ı suçlayan Hariri'nin bu kararı ülke yönetiminde Hizbullah ve Cumhurbaşkanı Mişel Avn ittifakının etkisini kıramamasına bağlanıyor.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ise yaptığı açıklamada Hariri'nin Suudi Arabistanda gözaltında olduğunu ileri sürmüştü.





Haber Ara