Dolar

32,4478

Euro

34,7388

Altın

2.438,75

Bist

9.915,62

LGS ve YKS sınavları ertelendi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika LGS ve YKS sınavlarıyla ilgili açıklama geldi. Milyonlarca öğrenci LGS ve YKS sınavları ertelendi mi diye sorarken Başkan Erdoğan'dan flaş açıklama geldi. Erdoğan açıklamasında 'LGS ve YKS sınavlarını da ileri bir tarihe ertelemeyi gündemimize alabiliriz' dedi. Peki LGS ve YKS sınavları ertelendi mi? Başkan Erdoğan'ın açıklaması sınavların ertelendiği anlamına gelmez. Sınavların ertelenmesi koronavirüsün durumuna göre netlik kazanacak.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-18 18:42:52

LGS ve YKS sınavları ertelendi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama

Son dakika gelişmesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika LGS ve YKS sınavlarıyla ilgili açıklama geldi. Milyonlarca öğrenci LGS ve YKS sınavları ertelendi mi diye sorarken Başkan Erdoğan'dan flaş açıklama geldi. Erdoğan açıklamasında "LGS ve YKS sınavlarını da ileri bir tarihe ertelemeyi gündemimize alabiliriz" dedi. Peki LGS ve YKS sınavları ertelendi mi? Başkan Erdoğan'ın açıklaması sınavların ertelendiği anlamına gelmez. Sınavların ertelenmesi koronavirüsün durumuna göre netlik kazanacak. 

LGS ve YKS sınavları ertelendi mi?

Erdoğan açıklamasında" Hazirandaki Liselere Geçiş Sınavı ve üniversiteye giriş sınavının soru hazırlıkları, tatil süreleri göz önünde bulundurularak yapılacaktır. (LGS ve YKS) Gelişmelere göre bu sınavları da ileri bir tarihe ertelemeyi gündemimize alabiliriz." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

İnsanlık tarihi boyunca her dönemde salgın hastalıklar ve tabi felaketler çok ciddi can kayıplarına yol açmıştır. tarih kitaplarında Avrupa nüfusunun üçte biriyle üçte ikisi arasında bir bölümünün ölümüyle sonuçlanan salgın hastalıklardan söz ediliyor. Kendi tarihimizde de İstanbul nüfusunun yarısını hayatını kaybettiği salgınlarla ilgili bilgilere rastlıyoruz. Dünyada ağır sonuçları olan salgınlar, aynı zamanda büyük siyasi, sosyal, ekonomik dönüşümlerin de tetikleyicisi olmuştur. Koruyucu sağlık ve tedavi hizmetleriyle ilaç sektöründe yaşanan gelişmeler, virüs salgınlarının büyük can kayıplarına yol açmasının önüne geçmektedir. Ancak önüne geçilmediği takdirde salgın hastalıkların kitlesel ölümlere yol açma tehlikesi hala vardır. Her türlü salgın hastalığa karşı hızlı ve etkin önlem alınması gerekiyor. Yeni bir döneme giriyoruz. Türkiye'nin bu fotoğrafı avantaja dönüştürmesi şart.

200 BİN KORONAVİRÜS VAKASINDAN 8 BİN'E YAKIN ÖLÜ

Bugün itibariyle dünyada koronavirüs hastalığı tespit edilen kişi sayısı 200 bine, bu hastalıktan dolayı ölenlerin sayısı 8 bine yaklaştı. Hastalık teşhisi konanlardan 80 bini iyileşirken, kalanların tedavisi sürüyor.

TOPLANTI ÖNCESİ KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI

Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'nın açılışında konuşmuştu. Erdoğan açıklamasında "Virüs salgını ve petrol fiyatlarının düşüşüyle bağlantılı olarak finans alanında yaşanan gelişmeler de ülkemize ilave avantajlar sağlayacaktır. Şayet önümüzdeki birkaç haftalık dönemi iyi yönetir, milletimizi iyi bilgilendirir, hastalığı sıkı bir şekilde kontrol altında tutabilirsek umduğumuzun da ötesinde güzel bir tablo bizi bekliyor. Önemli olan hastalığın bizi yenmesine fırsat vermeden bizim hem tıbbi olarak virüsün hem de bunun psikolojik ve ekonomik etkilerinin üstesinden gelebilecek dirayeti ortaya koyabilmemizdir. Bu konuda ben sizlere güveniyorum ve bunu birlikte aşacağımıza da inanıyorum." demişti.

Haber Ara