Dolar

32,3123

Euro

34,9944

Altın

2.445,25

Bist

10.173,42

LGS tercihleri ne zaman yapılacak?

LGS sonuçları açıklandı peki LGS tercihleri ne zaman yapılacak? LGS tercih işlemleri nasıl olacak? LGS 2019 yüzdelik dilimler ve okulların listesi...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-16 12:50:05

LGS tercihleri ne zaman yapılacak?

Liselere Giriş Sınavının sonuçları 16 Temmuz 2020 Perşembe günü açıklandı. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığının "http://sonuc.meb.gov.tr" adresinden öğrenilebiliyor.

lgs

LGS Sonuçları İçin Tıklayınız!... Bakan Seçuk'tan LGS açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından LGS sonuçlarıyla alakalı bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk, "Hepiniz, en yüksek puanı alan öğrencimiz de en düşük puanı alan da sınava katılan, katılmayan, katılamayan tüm çocuklarımız, liselerimize şimdiden hoş geldiniz. Çocuklar, LGS sonuçlarında gördüğünüz puan sizin değil, o anki bilgilerinizin puanı. Tercihleriniz, gideceğiniz okulun adını belirleyecek; bilgiye nasıl tutunacağınızı, ne kadar okuyup ne kadar öğreneceğinizi yine siz belirleyeceksiniz" dedi. LGS Tercihleri ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS tercihlerinin sonuçlarının açıklandığı aynı gün içinde Tercih Kılavuzu da yayınlanacağını belirtmişti. MEB resmi sitesinde Ortaöğretim Kurumları Tercih Klavuzu yayımlandı. Yayımlanan klavuzuna göre tercih işlemleri 20 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak. LGS tercihleri https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir.

2019 LGS yüzdelik dilimler!

LGS tercihleri yapılırken en doğru yöntem öğrenci puanından ziyade yüzdelik dilimi kullanmak olacaktır. Yüzdelik dilime göre yapılan okul tercihleri kazanma olasılığı daha yüksek olacaktır.

MEB 2019 Yüzdelik Dilimler ve Okullar İçin Tıklayınız!...

Haber Ara