Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Lekesiz: Türkiye güçlü yolculuğuna devam edecek

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, PKK'nın saldırılarına ilişkin 'Türkiye, birlik beraberlik içinde bunların da üstesinden gelecek ve güçlü yolculuğuna devam edecek.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-20 15:43:11

Lekesiz: Türkiye güçlü yolculuğuna devam edecek

AA'nın haberine göre, Çeşitli temas ve incelemede bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Vali Hüseyin Aksoy'u İçkale Müze Kompleksindeki makamında ziyaret etti.

Daha sonra kompleksi gezen Lekesiz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gökkuşağını andıran renkleriyle devraldığı mirası daha güçlü bir geleceğe aktarabilmek için medeniyet yürüyüşü gerçekleştirdiğini belirterek, PKK'nın bu medeniyet yürüyüşünü engellemek istediğini söyledi.

Lekesiz, teröristlerin kazdıkları çukur ve kurdukları barikatlar ile insanların günlük hayatını zehir etmeye çalıştığını vurgulayarak, "Bir yandan da Türkiye'nin daha güçlü bir geleceği inşa edebilmesi için kendisine verildiği görevi yerine getirip Türkiye'nin önünde ve ayağında bir ağırlık teşkil ediyor. Türkiye, tüm renkleri ve desenleriyle birlik beraberlik içinde bunların da üstesinden gelecek ve güçlü yolculuğuna, medeniyet yolculuğuna devam edecek." ifadelerini kullandı.

Sur ilçesinde yapılan operasyonlar sonrasında hayatın normale dönmesine ilişkin hükümetin yaptığı planlamalar ile Diyarbakır'ın güzelliğine güzellik katılacağını kaydeden Lekesiz, "Polis ve güvenlik birimlerimize terör ve terörist ile mücadele ederken hukukun sınırları içerisinde kalmaya azami derecede özen gösterdikleri için teşekkür ediyorum." dedi.

- "Terör örgütünün arzu ettiği ortamı onlara sunmadılar"

Vali Aksoy ise İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaşanan süreçte kendilerine verdiklerin destekten dolayı teşekkür ederek, "Topyekün bir mücadeleydi ve güvenlik birimlerimiz kahramanca mücadele etti. Bu mücadelenin en hassasiyet taşıyan tarafı da hukuk kurallarına azami derecede dikkat edilerek, sivil vatandaşlar ile teröristin ayırt edilmesiydi. Bu konu da ben de güvenlik birimlerine teşekkür ediyorum. Bu hassasiyeti göstererek, terör örgütünün arzu ettiği ortamı onlara sunmadılar." diye konuştu.

Haber Ara