Dolar

32,4453

Euro

34,7215

Altın

2.439,12

Bist

9.915,62

Kuzu'dan tepki çeken 'mülteci' tweeti

Burhan Kuzu'nın AB ile vizesiz seyahat ile ilgili açıklamaları arasında sarf ettiği 'Mültecileri göndeririz!' cümleleri büyük tepki çekti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-11 09:34:00

Kuzu'dan tepki çeken 'mülteci' tweeti

TİMETURK I HABER MERKEZİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Burhan Kuzu, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yapılan mülteci anlaşması çerçevesinde alınan Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkıyla ilgili Twetter'dan açıklamalarda bulundu.

Avrupa Parlamentosu'nun konuyu bugün görüşeceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Kuzu, ''Avrupa Parlamentosu, yarın Türk vatandaşlarına Avrupa yolunu vizesiz açacak raporu görüşecek.Yanlış bir karar verirse mültecileri göndeririz'' ifadelerini kullandı.

Kuzu, ''Avrupa önemli bir kararın eşiğinde. Türkiye'ye vizesiz giriş Hakkı'nı bu gün kararlaştıracak.Olumlu karar çıkarsa bu Avrupa'nın da yararına'' şeklinde sözlerine devam etti.

İşte Burhan Kuzu'nun o tweetleri;

twe

'PAZARLIK KONUSU YAPILMASI  ÜZÜCÜ'

 Uluslararası Mülteci Hakları Derneği avukatlarından İbrahim Ergin TİMETURK'e yaptığı açıklamada Burhan Kuzu'nun 'mülteci' tweetini değerlendirdi.

Ergin, ''Mültecilerin pazarlık konusu yapılmasını uygun bulmuyoruz.Türkiye'nin bugüne kadar gerek Suriyelilere gerek diğer mültecilere yaptığı yardımları gölgeleyen bir durum. Burhan Kuzu zaman zaman bu tür açıklamaları yapıyor. ‘Pazarlık konusu' olarak açıkça hissettirmesi insan hayatlarından 'rant elde ediyoruz' görüntüsü yaratmak bizim yaptığımız iyi şeyleri de gölgeliyor. Bu anlamda tabiî ki yaptığını tasvip etmiyoruz. Bizi rahatsız ediyor. Bizim de gündemimiz de şu an attığı tweet. Üzücü. Vize verilir verilmez, Avrupa Birliği'nin 500 bin civarındaki mülteciyi barındırmak istemediği için yani onların gayri insani taleplerini bizim de insani olmayan bir şekilde değerlendirmemiz hoş değil tabiî ki. Bu bizi yaralıyor maalesef.'Biz pazarlık yapıyoruz' imajını  Cumhurbaşkanlığa da kabul etmeyecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşma sürecisinden rahatsızlığını dile getiriyor sürekli zaten. Buna rağmen başarı gibi gösterilmesi doğru değil. Allah ıslah etsin'' dedi.

Haber Ara