Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kuzey Kore'den yeni bir füze denemesi

Güney Kore'nin, Kuzey Kore'nin Doğu Denizi'nde uzun menzilli füze denemesi yapma ihtimalini yakından izlediği belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-15 14:10:18

Kuzey Kore'den yeni bir füze denemesi

Güney Kore devlet yetkililerinin, devlet haber ajansı Yonhap'a yaptığı açıklamada, Gangwon eyaletine bağlı Wonsan yakınlarındaki Doğu Denizi'nde Kuzey Kore'nin 11-17 Kasım günleri arasında gemi trafiğine kapalı alan ilan ettiği bildirildi. Adının verilmesini istemeyen bir yetkilinin, "Bu bölge çok geniş bir alan, bu yüzden biz Kuzey Kore'nin Scud füzesi ya da yeni tip balistik bir füze deneme ihtimali yakından takip ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Güney Kore İstihbarat Servisi (NIS), geçen ay Kuzey Kore'nin nükleer silah testi üzerinde çalışmalar yürüttüğünü öne sürmüştü. NIS, Kuzey Kore'nin dördüncü nükleer testi yapma hazırlığında olduğunu kaydetmişti. BM Güvenlik Konseyi'nin 1874 sayılı kararı, Kuzey Kore'nin nükleer ya da balistik deneme yapmasını yasaklıyor. Babası Kim Jong'un 17 Aralık'ta ölmesinin ardından iktidara gelen genç lider Kim Jong Un, Kuzey Kore'nin balistik füze ve nükleer silah hedeflerinin devam edeceğini açıklamıştı.

Haber Ara