Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kuzey Kore'den vururuz tehdidi

Kuzey Kore, Güney Kore yönetiminin kendilerinden açıktan özür dilememeleri halinde, önemli devlet binalarını top atışına tutacaklarını duyrudu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-26 23:09:53

Kuzey Kore'den vururuz tehdidi

Rüdaw'da yer alan habere göre: Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ve Savunma Bakanlığı'nın hafta içinde, “Kuzey Kore'nin tekrar saldırıda bulunması halinde buna pişman olacakları şekilde cevap verilecektir” şeklinde açıklamalarının yankıları devam ediyor.

Güney Kore'nin resmi kanaldan kullandığı bu ifadeler Kuzey Kore'yi kızdırdı.

Kuzey Kore Halk Ordusu Uzun Menzilli Top Birliği, yaptığı resmi açıklamada Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ve üst düzey devlet yöneticilerini özür dilemeye davet etti.

Açıklamada, “Park Geun-hye ve tayfası ülke içi dışındaki tüm ırkımızın önünde açık bir şekilde kullandığı ifadelerden dolayı özür dilemelidir. Aksi takdir, toplarımızın hedefi Başkanlık Sarayı Mavi Köşk ve diğer devlet binaları olacaktır” ifadelerini kullanıldı.

Kuzey Kore, son birkaç haftadır Güney Kore'yi sert ifadelerle tehdit ediyordu. Fakat Pyongyang yönetimi ilk defa bir şart cümlesi kullanarak Seul'ü tehdit etti.

Yapılan açıklamanın hafta sonu akşam saatlerine denk gelmesi, Güney Kore'nin tepkisini göstermesine engel oldu. Pazar günü Güney Kore'den bu tehdide karşı bir resmi cevap verilip verilmeyeceği merak ediliyor.

Haber Ara