Dolar

32,4454

Euro

34,7775

Altın

2.442,56

Bist

9.915,62

Kuveytli düşünür es-Suveydan'dan gençlere nasihatler

Kuveytli düşünür Tarık es-Suveydan, İstanbul'daki konferansında gençlerle bir araya geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-01 20:17:34

Kuveytli düşünür es-Suveydan'dan gençlere nasihatler

Kuveytli düşünür Tarık es-Suveydan, sağlık nedenleriyle "son" olduğunu belirttiği konferansında İstanbul'da gençlerle buluştu.

Suveydan, Arapça Kitap ve Kültür Fuarı etkinlikleri kapsamında "Geçmişe dönebilsem kendime vereceğim nasihatler" başlığıyla konferans verdi.

Suveydan, "Bu konuşmayı, yüz kitap telifi, birçok ülke ziyareti ve yaklaşık yüz bin insanın eğitiminden sonra uzun bir geçmişi olan birinden, ümmetin bütün gençlerine armağan ediyorum." ifadeleriyle tecrübelerini anlattı.

"İLİM AMAÇLI SEYAHAT"

Seyahat etmenin ana hedefinin turistik boyuttan çıkarılıp ilim kazanmaya dönüştürülmesi gerektiğini dile getiren Suveydan, kişinin kendi inancını sağlamlaştırdıktan sonra diğer dinleri öğrenmek için de seyahat etmesinin ona çok şey kazandıracağını söyledi.

Liseyi bitirdikten sonra bir yıl, aynı şekide üniversiteden mezun olduktan sonra bir yıl tatil yapmanın, hayatı daha iyiye doğru değiştirme konusunda faydalı olduğunu belirten Suveydan, insanların yüzde 80'inin okudukları alanın dışında başka işlerde çalıştıklarına dikkati çekti.

"Sistemli okumalar yapma" tavsiyesinde de bulunan Suveydan, bunun için ayda en az 400 sayfa kitap okunması, alim olmak isteyen kişinin ise ayda 7 ila 10 kitap bitirmesi, bu kitapların yarısının kendi çalıştığı, diğer yarısının başka alanlarda olması gerektiğini ifade etti.

Suveydan, okuma alışkanlığı kazanılması ve vakitten istifade edilmesi için hızlı okuma yeteneğini geliştirme önerisinde bulundu.

"FELSEFE YAPMA, BİLMEDİĞİN ŞEYLER HAKKINDA KONUŞMA"

"Erken planlama yapma" konusunu vurgulayan Suveydan, lise son sınıfın bu planlama için en uygun vakit olduğuna vurgu yaparak, "İyileştirmeye odaklan, felsefe yapma, bilmediğin şeyler hakkında konuşma. Başkalarının vizyonu için çalışma. Sabırlı ol, sabır büyük sonuçlar verir." ifadelerini kullandı.

İnsanlarla iletişim konusuna değinen Suveydan, "Sıkıntılara katlan, insanlara güven ama çökme. Daimi ilişkiler için acele etme. Beşten fazla yakın arkadaşa ihtiyaç duyma." tavsiyelerinde bulundu.

"AİLENE ÖZEN GÖSTER. İLKELERİNİ ÇIKARLARININ ÜSTÜNDE TUT"

Yaş 46 olana kadar her 3 yılda maddi geliri, her 5 yılda mal varlığını artırma ve erken yatırım önerileri yapan Suveydan, "Ailene özen göster. İlkelerini çıkarlarının üstünde tut. Aklını bir büyüğe, alime, partiye ya da bir Müslüman cemaate satma. Akıl satılık değildir." diye konuştu.

Suveydan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Altın tasiyem; ömrün kısa ama aynı zamanda güzel olduğunu unutmayın. ve şunu iyi bilin ki; hayatta en güzel şey, Allah'ı gerçekten tanımak, onu hakiki bir sevgiyle sevmektir. Onu razı ederek mutlu olacaksınız."

Haber Ara