Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kutsal Emanetler Sergisi'ne yoğun ilgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınpark'ta düzenlenen 'Kutsal Emanetler Sergisi' yoğun ilgi görüyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-08 13:05:22

Kutsal Emanetler Sergisi'ne yoğun ilgi
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınpark'ta düzenlenen 'Kutsal Emanetler Sergisi' yoğun ilgi görüyor.

11 ayın sultanı Ramazan'ı, organizasyon ve etkinliklerle karşılayan Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 bin kişilik iftar alanının bulunduğu Altınpark'ta açılan sergi, Ramazan ayının manevi atmosferinde büyük ilgi görüyor. Oruçlarını açan vatandaşlar, iftar sonrasında Osmanlı Dönemi Kabe-i Şerif, Medine-i Münevvere Örtüleri ve tezhip sanatı eserlerinin bulunduğu sergi salonunu ziyaret ediyor. Tarihi ve manevi öneme sahip eserleri yakından inceleyen vatandaşlar, duygusal anlar yaşıyor. Sergide dünyanın en büyük el yazması Kur'an-ı Kerim'ini yakından inceleyen vatandaşlar, bir taraftan da dua ediyor. Sergi salonu girişinde ziyaretçilere, geleneksel kıyafetlerle Osmanlı şerbeti ve lokum ikram ediliyor.

Ordu'ndan geldiğini belirten İbrahim Kılıç, yeğeni Necati Sezer'le ziyaret ettiği Ramazan etkinliklerini çok güzel bulduğunu ifade ederek, özellikle Kutsal Emanetler Sergisi'nde, Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kabe Kapısı örtüsünün çok etkileyici olduğunu ifade etti.

Ramazanı doya doya yaşamak için böyle etkinliklerin düşünülmesinin çok yerinde olduğunu ifade eden Ali Murat Aktar ise Kutsal Emanetleri görme imkanı sağladıkları için emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Sergiyi gezen Türkmen ailesi, Hacca gidemeyip üzülenlerin, gelip sergiyi görmeleri gerektiğini ifade ederek, Osmanlı padişahlarının hazırladığı Kabe-i Şerif, Medine-i Münevvere örtülerini gördüklerinde, Müslüman ve Türk olmaktan gurur duyduklarını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ekibine, eserleri görmelerine vesile oldukları için teşekkür ettiler.

Sergi, 21 Haziran Çarşamba gününe kadar açık olacak. Sergilenenler arasında Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1572 yılında yaptırılan Kabe Kapı Örtüsü, Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1544 yılında yaptırılan Medine Kabir Örtüsü, III. Selim tarafından 1789 yılında yaptırılan Kabe Kapısı Örtüsü, III. Selim tarafından yaptırılıp 1789-1807 yılları arasında kullanılan Medine Kabir Örtüsü, II. Mahmut tarafından yaptırılıp 1808-1839 yılları arasında kullanılan Medine Kabir Örtüsü, II. Mahmut tarafından 1826 yılında yaptırılan Kabe Kapısı Örtüsü, Sultan Abdülmecid tarafından 1840 yılında yaptırılan Medine Şam Kapısı Örtüsü, Sultan Abdülmecid tarafından 1855 yılında yaptırılan Kabe Kapısı Örtüsü, Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılıp 1861- 1876 yılları arasında kullanılan Medine Kabir Örtüsü, Sultan Abdülaziz tarafından 1870 yılında yaptırılan Kabe Kapısı Örtüsü, Sultan Abdülhamit tarafından 1894 yılında yaptırılan Kabe Kapısı ve Medine Kabir örtüleri ve Mehmet Reşat tarafından yaptırılıp, 1909-1918 yılları arasında kullanılan Medine Kabir Örtüsü yer alıyor.

Haber Ara