Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye '5. parti' yanıtı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, gündemde öne çıkan gelişmelerle ve tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-24 03:45:21

Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye '5. parti' yanıtı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin sözlerini eleştirdi. Kurtulmuş, Bahçeli'nin 5. parti çıkışına "Bunlar da eski Türkiye alışkanlıkları. 28 Şubat'a Refah Partisi'nden ayrılanlarla kurulan Şemsiye Partisi'ni kimse hatırlamıyor. Sayın Bahçeli'nin yakın tarihi bir daha gözden geçirsin" dedi.

Star Gazetesi'nin haberine göre; Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Yüzde 80 bile alsalar Türkiye'yi yönetemezler” sözlerine sert tepki gösterdi. Kurtulmuş, “Bu 28 Şubat anlayışı” dedi. Kurtulmuş, memleketi Ordu'da seçim çalışmaları sırasında soruları cevapladı:

- 7 Haziran'dan iyiyiz: Sahada 7 Haziran'dan daha iyi bir tablo var. MHP'li seçmenler ciddi şekilde kararlarını gözden geçiriyor. Madem partimiz iktidar olmuyor neden oy veriyoruz diyorlar. Rahmetli Türkeş zamanında 3-5 milletvekili oluyordu, iktidar oluyordu. Şimdi 80 milletvekili var niçin iktidar olamıyoruz diyorlar. Tek başına iktidar çıkmamasının bir sonucu olduğu olarak algılanıyor. 7 Haziran'da AK Parti'ye oy vermemiş olanlar da kararlarını gözden geçiriyor.

- Suriye ‘örgütler konfederasyonu': Suriye bir örgütler konfederasyonu haline gelmiş, birileri de Türkiye'yi de bu ortamın içine çekmek istiyor. Türkiye'nin oyun kurucu olması, siyasi süreçlerde etkili olması birileri tarafından istenmiyor. Terörün esas nedeni bu.

- Kılıçdaroğlu ‘eski Türkiye'de: Kılıçdaroğlu'nun ‘AK Parti yüzde 80 alsa da iktidara gelemez' sözleri, eski Türkiye'nin eski kafalı işlerinden bir tanesidir. 28 Şubat'ın ‘siyasal meşruiyet / sayısal meşruiyet' tartışmasını hatırlatıyor. Siyasal meşruiyet gücünü halkın verdiği oylardan alır. Meşruiyeti askerin dipçiğinde, bürokratik oligarşinin gölgesinde arayanlar geçmişte kaldı.

- ‘Şemsiye Partisi' nerede: AK Parti'de böyle bir şey olmaz. Artık manipülasyon partileriyle, hülle partileriyle Türkiye'de siyaset dizayn edilemez. Bunlar da eski Türkiye alışkanlıkları. 28 Şubat'a Refah Partisi'nden ayrılanlarla kurulan Şemsiye Partisi'ni kimse hatırlamıyor. Sayın Bahçeli'nin yakın tarihi bir daha gözden geçirsin.

- Siyasette dil restorasyonu lazım: Türkiye siyasetinin çok ciddi bir dil restorasyonuna ihtiyacı var. Siyasette rekabet dili olmalıdır, düşmanlık dili değil.

Haber Ara