Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kurt, Diyarbakır'daki gerilimi yorumladı

AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Diyarbakır'da artan gerilimi yorumladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 17:28:24

Kurt, Diyarbakır'daki gerilimi yorumladı

Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Aytaç Baran'ın avukatı Abdulgani Orhan'ın saldırı sonrası yaptığı"Allah Diyarbakır'a bugünden sonra yardım etsin” açıklaması gözleri bir kez daha gerginliğin arttığı kente çevirdi.

Tansiyonun giderek arttığı kentteki son gelişmeleri AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Superhaber.tv'ye değerlendirdi.

 Diyarbakır'da büyük bir provokasyon olduğuna dikkat çeken Abdurrahman Kurt, "Seçimden önce iki Hüda-Par'lı öldürüldü, daha sonra HDP mitinginde toplu katliama varabilecek şekilde siviller hedef seçildi. Diyarbakır büyük kirli bir oyunun hedefinde..." diye konuştu.

HANGİ ÜNİFORMAYI GİYERSE GİYSİN TAŞERON...

Bugün her şeye rağmen sağduyunun hakim olması gerektiğine vurgu Yapan Kurt, 'hangi üniformayı giyerse giysin' provokatörlerin bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Abdurraman Kurt, "Hükümet acil şekilde vakit geçirmeksizin failleri yakalamalı" diye konuştu.

AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili Abdurraman Kurtaçıklamalarını şöyle sürdürü:

"Her kim, hangi üniformanın arkasına saklanmış olursa olsun taşeron olduğu açık... Bu provokasyonların arkasında ortak akıl olduğu da ortada. Hükümet acil olarak failler yakalamalı. Böylelikle kuklayı ve kuklacıyı ortaya çıkarmalı."

Haber Ara