Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Kudüs'deki Osmanlı vakıflarıyla ilgili konferans planlıyoruz'

Başbakan Yardımcısı Kaynak 'Kudüs'deki Osmanlı vakıflarıyla ilgili muhtemelen mayıs ayında İstanbul'da Cumhurbaşkanımızın himayesinde bir konferans planlıyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 13:16:53

'Kudüs'deki Osmanlı vakıflarıyla ilgili konferans planlıyoruz'

Kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada Vakıflar Genel Müdürlüğünün yurt içi ve dışında yürüttüğü restorasyon çalışmalarına da değinerek, kurumun 14 yılda, ecdat yadigarı 4 bin 750 eserin restorasyonunu yaptığını bildirdi. Kurumun, devlet bütçesinden pay almadan eserleri ihya ettiğini anlatan Kaynak, sadece cami değil sinagog ve kiliselerin de ihya edildiğini ve restorasyonlarının yapıldığını ifade etti.

Sur'da sadece Kurşunlu Camisi değil, oradaki Ermeni Kilisesi'nin de restore edildiğini belirten Kaynak, Mısır Çarşısı'nın aslına uygun yenilendiğini, şimdi de Yeni Cami'nin restorasyonuna başlandığını, arkasından Sultan Ahmet Camisi'nin restorasyona alınacağını vurguladı.

Orta Doğu ve Balkanlarda da vakıf eserleri bulunduğunu anımsatan Kaynak, bunların restorasyonu için ikili anlaşmalar yapılması gerektiğini belirtti.

Kaynak, "Sadece Osmanlı'nın Kudüs'deki vakıflarının rakamları bile çok fazla sayıyı bulmaktadır. Kudüs'deki Osmanlı vakıflarıyla ilgili muhtemelen mayıs ayında İstanbul'da Cumhurbaşkanımızın himayesinde bir konferans planlıyoruz" diye konuştu.

Haber Ara