Dolar

32,2644

Euro

34,8024

Altın

2.458,55

Bist

10.263,79

Kremlin, Türk askerlerinin şehid edilmesine yine sessiz!

Dün Suriye’de Şam rejimi güçleri tarafından 5 Türk askerinin şehit edilmesine sessiz kalan Kremlin, bugün yaptığı açıklamada da, şehid edilen Türk askerleri görmezlikten gelinerek, “İdlib’deki militan saldırıları kabul edilemez” denildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-11 14:28:51

Kremlin, Türk askerlerinin şehid edilmesine yine sessiz!

Rusya'nın, Türkiye'ye karşı 'ikircikli' tavrı sürüyor.

Suriye'de Esed rejiminin en büyük destekçisi Rusya, dün 5 Türk askerinin şehid edilmesinden sonra yaptığı açıklamada şehid edilen Türk askerlerinden bahsedilmezken, sadece “İdlib'de yaşananlardan endişeliyiz” denilmişti.

Kremlin'den bugün yapılan açıklanmada da, 5 Türk askerinin Suriye rejimi tarafından şehid edilmesi görmezden gelindi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, “Moskova, İdlib'den gelen militanların saldırılarının kabul edilemez olduğunu düşünüyor ve herhangi bir terörist faaliyete, karşı koyulması gerektiğini düşünüyor” denildi.

Rusya'nın İdlib'deki durumdan endişe duyduğunu belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinde bulunan teröristlerin uzun süredir oldukça rahat hareket etmelerinden duyduğumuz endişeyi saklamadık. En önemlisi de, bu gruplar rahat davranmakla kalmıyor, Suriyelilere ve Rus tesislerine yönelik saldırılar ve saldırganlık eylemleri düzenliyor" dedi.

Peskov, bu durumu düzeltme sorumluluğunun Türk tarafına ait olduğunu kaydederek "Bu hususa Soçi anlaşmalarında yer verildi. Biz, herhangi bir değerlendirme yapmıyoruz, imzalanan belgede yer alan metne dikkat çekiyoruz. Burada herhangi bir değerlendirmeye veya yoruma yer yok" diye konuştu.

İdlib gerilimi azaltma bölgesinde Türkiye ile Suriye arasında yaşanan gerilimi çözmenin yolları hakkındaki bir soru karşısında, şu anda Soçi mutabakatlarının uygulanmasını en önemli husus olarak gördükleri yanıtını veren Peskov, "Elbette Suriye ordusuna ve Rus askeri tesislerine yönelik her türlü terörist faaliyetler de son bulmalı. İdlib'den düzenlenen saldırıları kabul edilemez buluyoruz" yorumunu yaptı.

Peskov, şu anda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir görüşme planlanmadığını belirtti.

Liderlerin gerekli görmeleri halinde görüşmenin yapılacağını kaydeden Peskov, şu an için bu yönde bir karar alınmadığının altını çizdi.

Peskov'un, Türk askerlerinin şehid edilmesi konusunu yine değinmemesi, Şam rejimine sahip çıkması dikkat çekti. 

 

 

Haber Ara