Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

‘Kral Selman öldü’ iddiası!

Abu Dabi'deki istihbarat servislerine yakınlığı ile bilinen 'Mujtahidd bin Zayed' lakaplı Hamad Al Mazroui’nun attığı tweet, Suudi Arabistan Kralı Selman’ın öldüğü yorumlarına yol açtı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-08 17:05:19

‘Kral Selman öldü’ iddiası!

Abu Dabi'deki istihbarat servislerine yakınlığı ile bilinen "Mujtahidd bin Zayed" lakaplı Hamad Al Mazroui'nun attığı tweet, Suudi Arabistan Kralı Selman'ın öldüğü yorumlarına yol açtı.

Al Mazruouei tarafından atılan tweette, “Şah mat” cümlesi dikkat çekti.

Al-Mazroui'nin tweeti, tweeter'lar tarafından Suudi Arabistan'ı hedef aldığı şeklinde yorumlandı ve bazıları Kral Salman bin Abdulaziz'in ölümü anlamına geldiğini söyledi.

Ekran Resmi 2020-03-08 16.59.46

Farklı Arap ülkelerinden kısa sürede atılan binlerce tweetlerde de, Mazroui'nin tweetini destekleyen yorumlar yer aldı ve Suudi Arabistan Kralı Selman'ın öldüğü iddia edildi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz tarafından, dün aralarında kardeşi Ahmed bin Abdulaziz (Prens Ahmed) ile ev hapsinde tutulan eski veliaht prens Muhammed bin Nayef'in bulunduğu 22 prensi tutukladığı ileri sürülmüştü.

85 yaşındaki Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud koltuğu oğlu Prens Muhammed bin Selman'a devretmişti.

Birçok Arap haber sitesinde ede Kral Selman'ın öldüğü hakkında haberlerin yer alması da dikkat çekti.

Bahreyn televizyonunun "Kral Selman öldü" diye son dakika haberini altyazı olarak geçtiği, iki dakika sonra ise bu yazıyı kaldırdığı bildirildi.

Suudi Arabistan'ın tüm sınır kapılarını kapattığı da gelen bilgiler arasında.

Öte yandan "Kral Öldü" haberlerinden sonra Suudi Devlet Ajansı'nın bugün, Kral Salman'ın kraliyet görevlerini yerine getirdiği görüntülerini yayınlaması ise dikkat çekti.

Haber Ara